Savić pred SP: Cilj je prvo mjesto u grupi!

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je da je cilj njegove ekipe na Svetskom prvenstvu u Budimpešti osvajanje prvog mesta u grupi.  Borba za svetsku titulu: Rivali Srbije biće. . .  Selektor Dejan Savić o sastavu grupe na Svetskom prvenstvu i najvećim konkurentima u trci za zlato u Budimpešti.

Ostali sportovi 15.07.2017 | 20:15
Savić pred SP: Cilj je prvo mjesto u grupi!
Vaterpolisti Srbije danas su otputovali za Mađarsku gde će na Svetskom prvenstvu braniti titulu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je u subotu za Mađarsku, gde će u Budimpešti od ponedeljka učestvovati na Svetskom prvenstvu.

Dan uoči polaska, izabranici Dejana Savića poslednji put su radili u Beogradu, sa osećajem gorčine zbog odnosa sa čelnicima Saveza i sa svešću da će u Budimpešti svi pogledi biti usmereni ka njima.

Istakavši nekoliko puta da na početku novog ciklusa reprezentacija odlazi u Mađarsku bez imperativa osvajanja titule, selektor Savić istakao je i želju da na bazenu "Alfred Hajoš", u hramu vaterpola, "delfini" ostvaruju cilj po cilj. Prvi će biti - "overiti" prvo mesto u grupi.

Prošle godine, na Olimpijskim igrama u Riju, Srbi su zlatnu epizodu počeli sa dva remija i porazom od Brazila, a Savićeva želja je da takav početak sada bude izbegnut, da bi "delfini" dobili dva dana više za odmor uoči četvrtfinala.

"Moramo da imamo ozbiljan pristup i da pokušamo da nam prvi cilj bude da budemo prvi u grupi, za razliku od Olimpijskih igara. To je važno da bismo dobili dva dana više odmora i da bismo se spremili za četvrtfinale, za koje znamo da je najnezgodnije i najvažnija utakmica na šampionatu", rekao je Savić.

Analizirajući rivale u grupi, selektor se složio sa ocenom da su šanse Južne Afrike najmanje, a potom je naveo i karakteristike Španije i Grčke, sa kojima će "delfini" igrati u sredu i petak.

"U suštini, svakog moramo da poštujemo. Španija dolazi u baš promenjenom sastavu, sa šest novih igrača u odnosu na Olimpijske igre. Mladi su, ne znam koliko su imali vremena da se uigraju, ali sigurno da je najbitniji sam pristup... Kad je u pitanju reprezentacija Grčke, nema Afrodakisa i Milonakisa. Oni su reprezentacija koja se dizala tokom poslednje dve godine i pokazali su izrazit nivo vaterpola i tako će biti i u Budimpešti, nema sumnje".

Upitan da otkrije ko bi, prema njegovom mišljenju, takođe mogao da učestvuje u borbi za zlato, Savić odgovara...

"Pre svega, to je domaćin Mađarska, zatim Hrvatska, pa je tu naravno i Italija, koja je u pripremama pokazala da je izuzetna reprezentacija, Grčka... Amerika takođe može da napravi dosta problema, ako ne i iznenađenje, pitanje je i drugih reprezentacija, s tim da ne bismo smeli da zaboravimo Crnu Goru".

Cilj "delfina" je jasan i bez isticanja...

"Izlizana je fraza, ima tradicije, ima svega, aktuelni smo svetski, evropski i olimpijski prvaci i reprezentacija Srbije uvek teži vrhu i osvajanju medalje", jasan je Savić.

Vaterpolo reprezentacija Srbije počeće učešće na Svetskom prvenstvu u ponedeljak, utakmicom protiv Južne Afrike (17.30). Dva dana kasnije, takođe na stadionu Alfred Hajoš, od 12.10 igraće protiv Španije, a u petak od 10.50 zaigraće protiv Grčke, na istom mestu.

Utakmice nokaut faze počeće u nedelju 23. jula, mečevima osmine finala. Pod uslovom da "delfini" osvoje prvo mesto u grupi, imaće slobodan vikend i čak tri cela dana odmora do četvrtfinala, zakazanog za utorak 25. jul. Poslednji meč turnira, veliko finale, zakazano je za subotu 29. jul u 20.30 časova.

Sastavi grupa Svetskog prvenstva:

Grupa A: Brazil, Crna Gora, Kazahstan, Kanada
Grupa B: Francuska, Australija, Italija, Mađarska
Grupa C: Španija, Srbija, Grčka, Južna Afrika
Grupa D: SAD, Japan, Hrvatska, Rusija

Direktan plasman u četvrtfinale obezbediće pobednici grupa, dok će drugoplasirane i trećeplasirane sledećeg vikenda igrati "baraž", odnosno osminu finala.

Olimpijske, svetske i evropske šampione u Budimpešti će predstavljati: Duško Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar