Vesli Snajder napustio Galatasaraj!

Holandski fudbaler Vesli Snajder napustio je Galatasaraj u kojem je proveo tri i po godine, saopštio je turski klub.  Istanbul u suzama, Snajder otišao iz Galatasaraja! Holanđanin sporazumno raskinuo ugovor, ali će još zaraditi 1. 700. 000 evra.

Fudbal 16.07.2017 | 17:45
Vesli Snajder napustio Galatasaraj!
Snajder je u Galatasaraj stigao januara 2013. godine. On je za Galatasaraj odigrao 122 utakmice u turskom šampionatu, postigao je 35 golova i osvojio dva trofeja.

On je u oktobru 2015. godine potpisao novi, trogodišnji ugovor, ali mu je dozvoljeno da napusti klub ranije.

Za njega su, navodno, zainteresovani kineski, ali i klubovi iz američke MLS lige.

Snajder (33) je u karijeri još igrao za Real, Inter i Ajaks, a u rekorder je po broju odigranih utakmica za reprezentaciju Holandije sa 131 nastupom.

Došlo je vreme za rastanak. Žuto-crveni deo Istanbula je u suzama, pošto je redove Galatasaraja definitivno napustio holandski vezista Vesli Snajder.

Iako je bilo nagoveštaja da će nastaviti da igra za slavni turski klub, Snajder je postigao dogovor o prekidu saradnje, a kako navode lokalni mediji, Galatasaraj će mu isplatiti još 1.700.000 evra na ime ugovornih obaveza.

Njegov ugovor isticao je u junu sledeće godine, a postoji zanimljiva klauzula, ako je verovati turskim portalima, pošto Snajder do kraja sezone ne sme da potpiše za bilo koji drugi turski klub.

U slučaju da se to desi, Holanđanin bi, navodno, na račun Galatasaraja morao da uplati svotu od 7.500.000 evra.

Snajder i klub su se odlučili na ovakav potez jer trener Igor Tudor u narednom periodu želi da podmladi ekipu, a Holanđanin je početkom juna napunio 33 godine.

Uostalom, klub sa Bosfora je nedavno angažovao i Junesa Belandu koji je zadužio dres sa brojem 10.

Snajder je u Istanbul došao u januaru 2013. godine, za Galatu je odigrao ukupno 173 utakmica i dao 45 golova, a osvojio je dve titule, odnosno po tri kupa i superkupa. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar