Real doveo najboljeg igrača EP-a za mlade!

Dosadašnji fudbaler Betisa Dani Sebaljos potpisao je šestogodišnji ugovor sa Real Madridom.  Real se menja: Ernandez, Vinisijus, pa Sebaljos! U poređenju sa periodom kada je Perez kupovao samo igrače reputacije jednog Ronalda, Zidana, Figa, Kristijana, Bejla. . . poslednja dva-tri prelazna roka svedoče o ozbiljnom zaokretu u najvećem španskom klubu.

Fudbal 15.07.2017 | 17:45
Real doveo najboljeg igrača EP-a za mlade!
Ni Real ni Betis nisu objavili visinu transfera, ali prema pisanju španskih medija on iznosi 16,5 miliona evra, što je milion i po više nego što je stajalo u otkupnoj klauzuli.

Dvadesetogodišnji vezni igrač je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj proglašen za najboljeg igrača takmičenja.

Španija je u finalu Evropskog prvenstva izgubila od Nemačke sa 1:0. Kako je saopštio Real, Sebaljos će biti zvanično predstavljen narednog četvrtka, dan pre nego što tim otputuje na turneju u SAD.

Sebaljos je prošao omladinsku školu Betisa, a prvom timu se priključio 2014. godine. On je prošle sezone odigrao 31 utakmicu za Betis i upisao po dva gola i asistencije.



"Nešto" se dogodilo u Madridu, pre svega sa predsednikom Reala, Florentinom Perezom.

Ne samo da je tvorac ideje o "galaktikosima" - za sada - odustao od neumerenog trošenja novca, već se klub okrenuo mladim, talentovanim španskim igračima umesto dokazanim zvezdama svetskog fudbala.

Posle 19-godišnjeg Tea Ernandeza iz Atletiko Madrida, koji je doveden uplatom izlazne klauzule od 30 miloina evra, kao i 17-godišnjeg Vinisijusa Žuniora čiji će 45 miliona evra vredan transfer iz Flamenga biti obavljen kada "vunderkind" postane punoletan, dvostruki uzastopni prvak Evrope doveo je jednog "klinca", momka koji je bio hit nedavno završenog Evropskog prvenstva za mlade u Poljskoj.

Iako su na društvenim mrežama dostupni njegovi postovi o tome kako obožava Atletiko, a prezire Real, 20-godišnji Dani Sebaljos dobio je priliku da se "pokaje" tokom šestogodišnjeg ugovora sa moćnijim od dva prestonička kluba.

Ni Real, ni Betis nisu objavili visinu transfera, ali prema pisanju španskih medija on iznosi između 16,5 i 18 miliona evra, što je u svakom slučaju više nego što je stajalo u otkupnoj klauzuli. Zbog čega je Real platio više od sume za koju je mogao da dobije Sebaljosa bez Betisove reakcije, verovatno će biti predmet interesovanja španskih novinara.

Dvadesetogodišnji španski fudbaler je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj proglašen za najboljeg igrača tog takmičenja. Španija je u finalu Evropskog prvenstva izgubila od Nemačke 1:0, a Sebaljos je impresionirao sve koji su pratili mečeve završnog turnira.

Kako je saopštio Real, Sebaljos će biti zvanično predstavljen narednog četvrtka, dan pre nego što tim otputuje na turneju u SAD.

Sebaljos je prošao omladinsku školu Betisa, a prvom timu se priključio 2014. godine. On je prošle sezone odigrao 31 utakmicu za Betis i upisao po dva gola i asistencije.

Računajući od leta 2014. kada je Real platio 75 miliona evra za Džejmsa Rodrigeza, 30 za Tonija Krosa, 13 za Lukasa Silvu i deset za Kejlora Navasa, Perez je u narednih šest prelaznih rokova (letnjih i zimskih) dovodio redom: Danila (23, Porto, 31,5), Matea Kovačića (21, Inter, 31), Kika Kasilju (28, Espanjol, 6), Hesusa Valjeha (18, Saragosa, 5), Marka Asensija (19, Majorka, 3,5), Lukasa Vaskeza (24, Espanjol, 1), Alvara Moratu (23, Juventus, 30) i dvojicu pomenutih mladića koji su stigli ovog leta.

U poređenju sa periodom kada su stizali samo i isključivo najbolji i najskuplji fudbaleri sveta, Luis Figo, Ronaldo Nazario Da Lima, Zinedin Zidan, Dejvid Bekam, Garet Bejl, Kristijano Ronaldo, Kaka, Arjen Roben, Karim Benzema, Nikola Anelka, Anhel Di Marija, Rodrigez, itd, mora se priznati da se Realov pristup fudbalu generalno - itekako promenio.

Realovi transferi leta 2017:

došli:

Vinisijus Žunior (17, napad, Flamengo) 45.000.000

Teo Ernandez (19, levi bek, Atletiko Madrid) 30.000.000

Dani Sebaljos (20, sredina, Real Betis) 16.500.000

otišli:

Džejms Rodrigez (26, sredina, Bajern) 10.000.000 pozajmica

Marijano Dijaz (23, napad, Lion) 8.000.000

Dijego Ljorente (23, štoper, Sosijedad) 6.000.000

Burhui (23, levo krilo, Alaves) 3.000.000

Pepe (34, štoper, Bešiktaš) slobodan igrač

Fabio Koentrao (29, levi bek, Sporting) pozajmica

Enco Zidan (22, sredina, Alaves) slobodan igrač

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar