Čilić: Federer? To je samo još jedan meč!

Marin Čilić pun je samopouzdanja uoči finala Vimbldona sa sedmostrukim šampionom Rodžerom Federerom.

Tenis 15.07.2017 | 14:45
Čilić: Federer? To je samo još jedan meč!
Čilić ima šansu da ponovi najveći uspeh hrvatskog tenisa iz 2001. godine kada je Goran Ivanišević osvojio najprestižniji turnir ovog sporta.

Hrvat i Švajcarac su se do sada sedam puta sastajali, a Federer vodi 6-1. Poslednji okršaj imali su upravo na Vimbldonu prošle godine, Federer je trijumfovao u pet setova u četvrtfinalu.

"Posljednja dva meča protiv njega će mi sigurno pomoći za pripremu finala. Znam da je to ogroman izazov, a možda je i najveći izazov igrati protiv Rodžera u finalu Vimbldona. Međutim, za mene, iako to možda prejednostavno zvuči, to je samo još jedan meč u nizu i za njega ću se pripremati kao i za sve ostale. Pokušaću biti maksimalno koncentriran. Verujem u svoje mogućnost i u konačnu pobedu", poručio je Čilić.

Čilić je do finala stigao preokretom protiv Amerikanca Sema Kverija sa 3-1.

"Preponosan sam na sebe i na svoj tim. Zahvalan sam svima koji su navijali i bili uz mene. Kao i protiv Žila Milera bio sam u zaostatku, ali sam se u ostala tri seta vratio i preokrenuo. Mislim da je moja mentalna snaga u poslednje dve nedelje ovde na Vimbldonu i dva-tri meseca unazad na neverovatno visokom nivou. Svi mečevi koje sam igrao u poslednje vreme pružili su mi dovoljno snage i zrelosti da donosim prave odluke u pravim trenucima. Tako je bilo i danas, baš kao i u svim ostalim mečevima tokom turnira. Naravno, igrao sam fenomenalno, ali je ipak ta mentalna snaga ključ za velike uspehe", zaključio je Hrvat.

S druge strane, Federer ne misli da će mu biti lakše što mu u finalu nisu rivali Novak Đoković, Endi Mari ili Rafael Nadal.

"To umnogome menja stvari. S ove tačke gledišta ne mogu da kažem da ću biti opušteniji jer ne igram protiv nekog od njih ili što imam dobar skor protiv Marina, iako su neki mečevi bili veoma neizvesni. Ali nije kao da smo do sada igrali 30 puta. Lepa je promena, ali ne znači da će biti lakše", kaže Švajcarac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar