WB: Čilić u finalu!

Hrvat opet u finalu, Čilić blizu Ivaniševićevog podviga! Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u finale Vimbldona pošto je u polufinalu savladao Sema Kverija rezultatom 3-1 (7:6 (6), 4:6, 6:7 (), 5:7).

Tenis 14.07.2017 | 17:30
WB: Čilić u finalu!
Duel paklenih servera pripao Čiliću! Hrvatski teniser savladao Kverija u četiri seta i prvi put u karijeri će se boriti za trofej na Vimbldonu.

Poznat je prvi finalista muškog singla na ovosezonskom izdanju Vimldona, a to je Marin Čilič koji je slavio nad Semom Kverijem sa 3:1, po setovima 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3) i 7:5.

Kao što se i očekivalo, došlo je 4+ setova, došao je taj-brejk, ali i da će slaviti Hrvat. Naravno, dobrom momku iz Međugorja  koji je uspeo da preokrene meč u svoju korist, pošto je prvi set pripao Amerikancu, ovo je jedan od najvećihj uspeha u karijeri, ako se izuzme titula sa US Opena.

Kveri je ovog popodneva odigrao koliko je mogao, jer je malo ko očekivao da će imati snagu i energiju za novo čudo nakon što je vezao tri meča sa po pet setova. To pokazuje i odnos u asovima, a u tom segmentu je apsolutno vladao Čilić - 25:13. Hrvat zaista igra fanstastično u posledje vreme i sigurno ima veliku šansu da osvoji ovaj Vimbldon, bez obzira ko bude sa druge strane mreže na legendarnom Centralnom terenu.

Drugi polufinalni par čine Rodžer Federer i Tomaš Berdih, a finale je zakazano za nedelju. Prošle godine titula je pripala Endiju Mariju.

Hrvatski teniser Marin Čilić igraće u nedelju finale Vimbldona!

On je danas u prvom polufinalu, klasičnom okršaju visokih i snažnih servera, i peti put u isto toliko mečeva savladao američkog asa, Sema Kverija i, posle US Opena 2014, izborio drugo gren slem finale u karijeri.

Pre nešto manje od tri godine pobedio je Keija Nišikorija i upisao se među osvajače najvažnijih turnira na svetu, a u nedelju popodne imaće priliku da osvoji i – najvažniji.

Do tada, jedini hrvatski teniser koji je osvojio Vimbldon ostaće Marinov bivši trener, Goran Ivanišević.

Kveri je prošle i ove sezone izbacivao aktuelne prve igrače na ATP listi i branioce titule na Vimbldonu, Novaka Đokovića, pa Endija Mareja, ali ove vredne "skalpove" nije uspeo da pretvori i u senzacionalni plasman u finale.

U njegovom slučaju, i polufinale ravno je senzaciji jer je to toga u karijeri samo jednom izborio plasman među osam najboljih na gren slem nivou.

Amerikanac je bio potpuno u egalu sa 28-godišnjim Hrvatom, ali deluje da je presudan bio taj-brejk trećeg seta koji je Kveri "pustio niz vodu" uz dve neiznuđene i ishitrene greške, prvo iz bekhenda, pa forhenda.

Rival je to iskoristio: (7) Marin Čilić - (24) Sem Kveri 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (7:3), 7:5.

Izvor: Mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar