Oduzeto 49 putničkih vozila

Pripadnici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja i Grupe za istrage, Regionalni centar Sarajevo, u toku prethodne sedmice, a na osnovu prikupljenih operativnih saznanja o krijumčarenju vozila iz Evropske unije u BiH proveli su plansku operativnu aktivnost na sprečavanju krijumčarenja i rasturanja putničkih motornih vozila.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


U aktivnostima na terenu utvrđeno je da su se vozila uvozila privremeno u BiH na stranim tablicama, koje su skidane i vraćane u inostranstvo, dok su vozila ostajala u BiH, te najčešće prodavana u delovima.

Obavljen je pregled i kontrola poslovanja nekoliko osoba i firmi koji se bave prodajom vozila i delova na područiju Viteza, Kiseljaka i Sarajeva

- Prilikom provera brojeva šasija i drugih delova korištena je oprema, kao i obuka koja je prethodno dobivena i stečena putem programa EXBS od strane Vlade SAD. Tokom vršenja kontrole na nekoliko odvojenih lokacija pronađeno je i oduzeto 49 vozila bez dokaza o poreklu i provedenoj uvoznoj carinskoj proceduri kao i plaćanja uvoznih dažbina u ukupnoj vrednosti od 250.000 KM - saopšteno je iz UIOBiH.

Protiv počinilaca ovih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podneseni zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, naveli su iz UIOBiH.

(Agencije)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Audi

14.07.2017 16:13

Hvala bogu da se neko sjetio... samo hapsite i meni je ukraden auto prosle godine.

Imal gde naseg Silje glavnog Bijeljinskog dilera

Sina

14.07.2017 19:58

Bolje citaj oni i ne hapse sto kradu vec obicne ljude sto vani kupe kola a ovde nemogu ih registovati pa u delove, da se zaradi nesto.A lopovi i dalje rade po svom jer iza njih stoji MUP.

virus

16.07.2017 07:59

Amortizer

15.07.2017 00:09

Ima, pije kafu sa inspektorima.

Amortizer

15.07.2017 00:09

Ima, pije kafu sa inspektorima.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.