Hrvati znaju tim za Eurobasket

Selektor Aleksandar Petrović izdiktirao imena 11 košarkaša kojima će se pred početak priprema priključiti još četvorica iz B reprezentacije.

Košarka 17.07.2017 | 10:15
Hrvati znaju tim za Eurobasket
Muku je mučio Aleksandar Petrović pred objavljivanje spiska kandidata pred početak priprema za Eurobasket, nakon što mu je nekoliko igrača iz NBA otkazalo dolazak.

Razgovarao je, većao, nadao se da će neki od njih možda promeniti odluku, ali pošto se to nije dogodilo, objavio je spisak igrača koji će početi pripreme 27. jula u Svetom Martinu na Muri.

Imena 11 košarkaša su poznata, dok će se na pripremama naći još četvorica iz B reprezentacije koji će do 25. jula nastupati na Kupu Borislava Stankovića u Kini.

Petrović je pozvao: Roka Lenija Ukića, Marka Popovića, Krunoslava Simona, Filipa Krušlina, Bojana Bogdanovića, Marka Tomasa, Darija Šarića, Dragana Bendera, Mira Bilana, Darka Planinića i Luku Žorića.

"Toj grupi igrača priključiće se još četvorica po povratku iz Kine i to plejmejker, dva igrača na pozicijama dva, tri i jedan visoki igrač. To je ukupno 15 igrača koji će započeti pripreme za ovogodišnje Evropsko prvenstvo", izjavio je za "Večernji list" Aleksandar Petrović.

Košarkaši Hrvatske igraće na Eurobasketu u grupi C u Klužu, protiv selekcija domaćina Rumunije, Mađarske, Češke, Španije i Crne Gore.

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra i to u četiri zemlje - Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Grobari Milici

17.07.2017 16:54

Mnogo hrvatica ima na spisku

ODGOVORITE