Pokušao se ubiti u zatvoru

Nezir Kamenica, trostruki ubica iz sela Bogušići pokušao se ubiti pre desetak dana u zatvoru u Busovači, potvrdio je njegov advokat iz Goražda, Esad Muminović.

Bosna i Hercegovina 14.07.2017 | 11:39
Pokušao se ubiti u zatvoru
''O tome sam obavešten od zatvorskih čuvara. On je pod stalnim nadzorom, prate ga 24 sata dnevno, ni s kim nije ostvario nikakav kontakt, a čim je došao do žileta, on je pokušao da izvrši samoubistvo. S obzirom na to da ga prate, čuvari su to sprečili. Bio sam kod njega nakon toga i s njim je vrlo teško ostvariti kontakt.

Vrlo je specifičan, tih, nikada ne mijenja raspoloženje i način komunikacije, a pogotovo mi skreće pažnju činjenica da još nikada nije pokazao kajanje. Ubiti majku je nešto grozno, ali nikada nisam video da se kaje zbog onoga što je učinio'', dodaje Muminović, te ističe da su i zbog toga potrebne dodatne provere zdravstvenog stanja optuženoga, jer, ako se to ne učini u ovoj fazi postupka, to se kasnije neće moći ispraviti, piše Avaz.

Naime, Kantonalno tužilaštvo u Goraždu i odbrana optuženoga nisu mogli postići sporazum o priznanju krivice, tako da će nakon Nezirove izjave kojom je negirao krivicu, predmet biti prosleđen na suđenje, jer se Tužilaštvo i odbrana nisu mogli dogovoriti u vezi s visinom kazne.

Muminović smatra da je sporazum mogao doprineti smanjenju troškova postupka, a odbijanje Tužilaštva da načini ustupke smatra greškom.

''Radi se o mladoj osobi, priznao je delo, pa je realna kazna oko 14 godina zatvora. Tužilaštvo nije bilo spremno da ustupi nijedan mesec'', rekao je Muminović.

Podsećamo, Nezir Kamenica je 2. maja u selu Bogušići kod Goražda sekirama ubio majku i očuha Zehru i Ifeta Kavazovića i baku Šemsu Džabiju. Nakon stravičnog ubistva prespavao je u kući, ujutro otišao u Sarajevo, gde se dva dana nakon zločina prijavio u Policijskoj stanici Ilidža.

Tokom saslušanja priznao je i opisao kako je ubio članove porodice i izjavio da mu nisu poklanjali dovoljno pažnje.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Cudno,

14.07.2017 10:04

Zbog cega di bio zivot vredniji ubice , od postenih i neduznih; strik mu donesite , odmah ja placam .ne ispuscajte bandita nikako.

ODGOVORITE
Name

Tuga

15.07.2017 09:22

Nije vredniji u pravu ste, ali ovo dijete je iz razorene porodice, majka perudata. Seoski patrijahalni i zaostali mentalitet, ko zna kako su se prema n jemu odnosili.

ODGOVORITE