Hercegovina i dalje u plamenu

Brojni požari i jutros besne na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, a najkritičnije je na području Ortiješa, Sretnica i Galca kod Mostara.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Uglavnom gori trava i nisko rastinje, ali vatra zasad ne ugrožava kuće, saopšteno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK.

Takođe, i na području Neuma požar gori oko sela Podkula, gde je tokom noći požar pretio kućama, te je još uvek van kontrole, no na svu sreću od jutros ne preti kućama. Slična situacija je i naplanini Čvrsnici kod Jablanice, gde požar besni već danima.

U ovim trenucima požarna linija se proširila od rejona Baćuni do Bukove, za nekih 900 do 1000 metara. Na terenu su trenutno sve raspoložive snage civilne i protivpožarne zaštite, koje će delovati u slučaju pojave zapaljivih čvorišta koji se približavaju saobraćajnici.

Oko dva sata iza ponoći prijavljen je i požar kod sela Hutovo, gori trava i nisko rastinje, ali kuće trenutno nisu ugrožene.

U protekla 24 sata, vatrogasci su imali više od 20 intervencija na požarištima u Čapljini, Čitluku, Mostaru, Jablanici, Neumu i Stocu, što govori o alarmantnosti situacije u Hercegovini.

Izvor: Blic

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Dragutin

14.07.2017 11:10

Dok se braća hrvati i bošnjaci dogovore čije je dokle u hercegovini izgore im hercegovina načisto?Što ne tražite od Ruskog humanitarnog centra u Nišu pomoć oni imaju velike avione,šta je to za njih ugasiće brzo požare,a da setio sam se sad,ne možete dok ne pitate EU,pa ako ovam oni dozvole,a jes što jes, jes...

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.