Ančić: Novak je igrao pod ogromnim bolovima!

Član stručnog štaba srpskog tenisera otkrio da se on već veoma dugo ima problem sa laktom i da je na Vimbldonu zbog toga igrao daleko slabije nego inače.

Tenis 16.07.2017 | 20:45
Ančić: Novak je igrao pod ogromnim bolovima!
Novak Đoković definitivno će morati na dužu pauzu. Povreda lakta omela ga je na Vimbldonu, pa je morao da preda meč četvrtfinala Tomašu Berdihu.

Srpski as otkrio je posle povlačenja sa turnira da je to povreda koja ga već duže muči, kao i da nije isključeno da će problem možda morati da se reši operativno.

Mario Ančić, novi član Đokovićevog stručnog tima, otkrio je da je u pitanju ozbiljan problem i da srpski teniser već dugo trpi velike bolove.

"Nole je jedan od najvećih sportista, prošao je mnogo igranja kroz bolove, muči se sa tim dugo. Kad je on rekao da mu je teško bilo da drži reket, to znači da su bolovi bili... Teško je i zamisliti kakvi", otkrio je za "Večernje novosti" komplesnost povrede Ančić.

"Problem krene sa servisom, a nakon toga bol se širi. Konstantno ga oseća. Nije servirao ni preko 100 milja. Nije pucao jako koliko je mogao, jer kad kreneš jako, onda i tokom poena osećaš posledice. Potom nije mogao ni na forhend", rekao je Ančić i dodao da je problem predstavljalo to što su loptice na Vimbldonu teške, kao i to što je Đoković igrao dva dana zaredom duele osmine i četvrtfinala.

Ančić je otkrio da je Đoković odmah posle predaje duela Berdihu napravio snimke lakta, koji bi trebalo da daju jasniju sliku o kakvoj povredi je reč, a potom i da se donese odluka kako će ona biti tretirana.

"Mnogo je sad spekulacija, a nemam pojma šta će biti. Lekari će reči šta i kako. Posle meča je Novak napravio snimke, pa će se videti u narednom periodu u kojoj je to razmeri, da li je potrebna samo lagana operacija, da li mora da se izvadi nešto, hoće li pauzirati nekoliko meseci... Plan je sad samo da se nađe najbolja moguća nega i svetski stručnjaci. Znate da je i pre razmišljao da uzme neki period slobodno od tenisa. Ovo će ga primorati da to učini", otkrio je Ančić.

Bivši hrvatski teniser smatra da će se Novak, koliko god da potraje pauza, vratiti na teren spreman za nove uspehe.

"Uopšte ne sumnjam u to da će se vratiti i nastaviti tamo gde je stao. Kad god se vrati, biće još opasniji".

Ančić, nažalost, zna kako je teško boriti se sa povredama. Zbog toga, ali i preležane mononukleoze, koja mu je oslabila organizam, morao je rano da završi karijeru. Posvetio se bankarstvu u SAD, i već od ponedeljka vraća se na posao.

Nema sumnje da će ostati u redovnom kontaktu sa Đokovićem, da mu se nađe u narednom periodu dok se bude lečio, ali i da razgovaraju o daljoj saradnji.

"Nažalost, imam iskustva sa tim stvarima. Novak se meni našao, znao je sve što se događa sa mnom. Često je svraćao u Njujork da me poseti kada sam se preselio tamo. Sad ću mu se ja naći tokom rehabilitacije, definitivno ću mu reći masu stvari kako da se nosi sa tim".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar