Čović najavio rastanak sa Radonjićem?!

Uz potvrdu transfera Marka Gudurića, Nebojša Čovića rekao da će biti "hrabrih promena" i u stručnom štabu.

Košarka 14.07.2017 | 19:45
Čović najavio rastanak sa Radonjićem?!
Da li će Dejan Radonjić ostati trener Zvezde i sledeće sezone?

Gostujući na televiziji Pink, predsednik kluba Nebojša Čović ostavio je mogućnost da se to ne dogodi.

Uz potvrdu informacije da će i Marko Gudurić otići iz Zvezde, prvi čovek crveno-belih objasnio je da promene u timu neće biti usmerene samo na igrački kadar. Na taj način, ostvario je otvoren prostor i za rastanak sa najtrofejnijim trenerom u istoriji kluba, Dejanom Radonjićem.

"Biće hrabra rekonstrukcija po svim osnovama i igračkim i u stručnom štabu. Niko nema pravo da se izdigne iznad kluba, pa ni predsednik, jer ćemo se svi mi promeniti, a Zvezda je nešto što ostaje", rekao je Čović.

Pitanje Radonjićevog (ne)ostanka u prvom planu je od završnice plej-ofa, kada je trener Zvezde emotivno i otvoreno govorio o težini finansijske situacije posle osvajanja titule. Radonjić je tom prilikom potvrdio ono o čemu se u svim (i evropskim) medijima govorilo i tokom sezone i na šta su i navijači reagovali akcijom sakupljanja novca.

Po Čovićevim rečima, taj gest je napravio veliki problem klubu.

"Neodgovorne izjave koje su date, usled emotivnih izjava i osećanja pojedinaca, napravile su veliki problem, nakačila nam se Evroliga sa Finansijskim fer-plejom, FIBA... Što se tiče Gala Mekela, u pitanju su ogromne greške sportskog sektora i sportskog direktora Crvene zvezde. Dug prema njemu biće izmiren u roku, tako da Zvezda već sada ne zaslužuje da bude na listi FIBA, ali pošto tamo ima ljudi koji nas mnogo 'vole', još nas ne skidaju sa liste", rekao je Čović.

Predsednik Zvezde zahvalio je svima koji su otišli, na svemu što su dali za klub.

"Neverovatno je kako su igrači Zvezde odigrali i ni reč niste mogli da čujete. Primili su četiri, četiri i po plate. Niste mogli ni reč da čujete. A, kasne i drugi, kasni i Fenerbahče po tri ili četiri meseca. Hvala im, svima su im otvorena vrata i veoma sam srećan što su svi otišli na ugovore tri do pet puta veće nego u Zvezdi. Hvala i gradu i državi, ali sad 'čupamo' da većinskim delom svojih sredstava rešimo probleme, a od ovih promena očekujemo da prihodujemo oko dva miliona evra", dodao je Čović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar