Čović: Gudurić u Fenerbahčeu za milion evra!

Košarkaš Crvene zvezda Marko Gudurić preći će u Fenerbahče u transferu vrednom milion evra, potvrdio je predsednik crveno-belih Nebojša Čović.  Bek Crvene zvezde mts nastavlja karijeru u ekipi Željka Obradovića. Nebojša Čović najavio stvaranje novog tima, koji će moći da odbrani "triplu krunu".

Košarka 14.07.2017 | 16:45
Čović: Gudurić u Fenerbahčeu za milion evra!
"Otišao nam je veliki broj igrača, neki deo njih je bio planski. U procesu smo formiranja novog tima, ali borićemo se za sve tri krune. Otišao je Gudurić, obeštećenje je milion evra i 20 odsto kada bude odlazio iz Fenerbahčea", rekao je Čović gostujući na televiziji Pink.

Na pitanje vezano za velike promene u ekipi, Čović je rekao...

"Sad se borimo da rešimo finansijske probleme sa kojima smo se susreli i koje su multiplikovane posle određenih neodgovornih izjava pojedinaca iz KK Crvena zvezda. Mislim da ćemo sve to rešiti najkasnije do 15. avgusta. Dosta igrača je otišlo, veliki broj igrača je otišao planski, a sad smo u procesu formiranja novog tima... Napravićemo tim da osvoji sve tri krune - Kup Srbije, ABA ligu i domaće prvenstvo", obećao je predsednik Zvezde.

Gudurić nastavlja karijeru u redovima prvaka Evrope i biće sedmi igrač Crvene zvezde koji je otišao ovog leta, posle Luke Mitrovića (Bamberg), Marka Simonovića (Zenit), Čarlsa Dženkinsa (Himki), Stefana Jovića (Bajern), Nejta Voltersa i Diona Tompsona, kojima su istekli ugovori, a uskoro će se na isti potez odlučiti Ognjen Kuzmić (Real Madrid).

Novu saradnju i ulogu kapitena preuzeo je Branko Lazić, potpisavši novi dvogodišnji ugovor, dok još uvek traje neizvenost da li će ostati trener Dejan Radonjić kome je istekao ugovor.

Gudurić u Istanbul dolazi na insistiranje najboljeg trenera Evrope, Željka Obradovića, koji sada već bivšeg beka Crvene zvezde vidi kao zamenu za Bogdana Bogdanovića, koji je u četvrtak i zvanično postao novi igrač Sakramento Kingsa.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar