Jović: Spreman!

Dojučerašnji plej Zvezde kaže da je dorastao igranju u Bajernu i ozbiljnijoj ulozi u reprezentaciji Srbije posle povlačenja Stefana Markovića.

Košarka 16.07.2017 | 12:30
Jović: Spreman!
Posle tri godine proveden u dresu Crvene zvezde Stefan Jović odabrao je da karijeru nastavi u Bajernu.

Na tu odluku, delimično je uticalo to što ekipu predvodi selektor Aleksandar Đorđević.

"Da, delom jeste zbog njega. Ipak, već tri godine odlično sarađujemo, znam sistem koji forsira i koji meni potpuno odgovara. Ali još faktora je presudilo. Kao što je poznato, zbog problema sa leđima koje sam imao, išao sam u Minhen na lečenje i video da je to sjajan grad. Sa mnogo parkova, zelenih površina i svega onoga što će biti super za mog sina. Uz to, u ekipi će biti meni dosta poznatih ljudi, što je uz ambicije i renome kluba, bilo više nego dovoljno da prelomim i izaberem Bajern kao prvu stanicu u internacionalnoj karijeri", izjavio je za "Sportski žurnal" Jović.

Jović kaže da sada konačno može da odahne, jer mu telefon više ne zvoni ceo dan, a i prestalo je da se da se spekuliše o imenima brojnih klubova o tome gde će otići. Iz "poverljivih" izvora pominjani su Barselona, Olimpijakos, ogromne cifre... To je trajalo nekoliko meseci.

"Stvarno ne znam odakle su dolazile te priče, ali nisu bile nimalo prijatne. Neću ni da ulazim u sve to. Znam samo da sam sve uzeo u obzir, znam šta mogu, šta dobijam u Bajernu, ko je tamo i šta to meni znači. Smatram da je Bajern idealna sredina u kojoj ću u najmanju ruku da budem na nivou na kojem sam bio u Crvenoj zvezdi. Istina, bilo je finansijski većih ponuda, kao i ponuda iz Evrolige. Ali, iz mog ugla, odluka je bila logična. Uostalom, Bajern je veoma ambiciozan projekat i u skladu sa tim imaćemo stvarno jak tim. Cilj je ne samo biti deo Evrolige, već i da se igra ozbiljna uloga. Privukli su me i ti neki novi izazovi, da sada ne govorim sada o organizaciji kluba. Svi znamo šta ime Bajerna znači u svetu sporta", rekao je rođeni Nišlija.

Sada Jović može u potpunosti da se posveti pripremama reprezentacije Srbije koje počinju za nedelju dana.

I tamo bi ovog leta trebalo da igra važnu ulogu na Eurobasketu posle povlačenja Stefana Markovića iz državnog tima. Kaže da je spreman i za to.

"Marković je godinama bio deo reprezentacije i veoma važan faktor i samo mi koji smo unutra znamo o kakvom se čoveku radi i koliko je sebe dao za sve to. Svaki trening sa njim je bila privilegija. Siguran sam da će nam mnogo nedostajati. Svestan sam da će na meni biti da iznesem deo toga što je on radio, da ću imati ozbiljnu ulogu i veću minutažu", napominje Jović.

Kaže da je kroz igranje u Evroligi sazreo i mnogo toga naučio, a svakako će i pomoć saigrača biti važna.

"Uz Miloša Teodosića i ostale to će biti lakše. Iza Vladimira Micova je takođe sjajna sezona u Turskoj i on će biti taj treći plej sa nama. Da li će biti među 12, to je na selektoru".

Iako na Evropskom prvenstvu neće igrati u najjačem sastavu Jović veruje da "orlovi" imaju snagu za dobar rezultat.

"Ono što je sigurno, bez obzira na to što nisu svi igrači tu, poput Nemanje Bjelice i Nikole Jokića, da ponovo imamo veoma jak tim. Imamo igrače koji mogu da nadokande njihov izostanak".

Ipak, najvažnije je da reprezentacija odradi temeljno pripreme.

"Nakon svega što smo uradili velika očekivanja su normalna i razumljiva. Ali za nas je najvažnije da budemo mirni i koncentrisani. Naravno i da nas zdravolje posluži. Mnogo je važno da pripreme na Kopaoniku odradimo kako treba, s obzirom na to da ćemo tamo graditi temelj za sve što se bude dešavalo na Eurobasketu", naveo je Jović, koji je dodao i da je problem sa leđima, koji je imao, rešen i da "više nema živaca" da bilo kome to objašnjava i da se oseća kao da se pravda.

"Povrede su sastavni deo karijere, pogotovo u evroligaškom ritmu. Potrošnja je ogromna. Imao sam tu nesreću da obnovim povredu, ali sada je sve u redu. Da imam bilo kakvim problema, ne bih bio u reprezentaciji", kontatovao je novi košarkaš Bajerna.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar