Đoković u zavojima napustio Vimbldon!

Novak Đoković na tužan način završio je nastup na Vimbldonu, prvom predajom na nekom od Grend Slem turnira posle osam godina.

Tenis 14.07.2017 | 14:45
Đoković u zavojima napustio Vimbldon!
Poslednji put na tako nešto bio je prinuđen još 2009. godine na Australijan Openu, kada je predao meč Endiju Rodiku.

Bol u laktu bio je prejak, pa je morao da se izvini Tomašu Berdihu već na startu drugog seta i oprosti se od potencijalne borbe za veliko finale. Posle meča, na konferenciji za medije, postalo je jasno da se ne radi o nimalo bezazlenom problemu.

Zbog bolova u desnom laktu najbolji srpski sportista u istoriji, ispostavilo se, i igra dosta slabije u poslednjih godinu dana, a o ozbiljnosti povrede svedoči i slika napravljena u trenutku kada Novak ulazi u auto i napušta kompleks 'Old England Cluba' – sa zavojem na ruci, ali i osmehom na licu.

"Nije rame, nego lakat koji me muči već godinu i po dana. Zbog toga sam morao da predam Vimbldon. Pokušao sam sve da ga oporavim od utorak i bio sam sposoban da igram nekih 30 minuta. Kod forhenda i servisa sam osećao najviše i nije bilo svrhe da nastavim", iskren je bio Novak posle predaje.

Štaviše, već na turniru u Istbornu, koji je Đoković osvojio sedam dana pred start trećeg Grend Slema sezone, bol je počinjao da biva neizdrživ, iako je treći reket sveta delovao dobro na terenu, barem na prvi pogled.

U razgovoru za srpske medije, Mario Ančić, poslednjih novajlija u Novakovom štabu, detaljno je objasnio u čemu je problem i koliko je povreda u stvari ozbiljna i nezgodna – istakavši da je Srbin jedva držao reket.

U razgovoru za srpske medije, Mario Ančić, poslednjih novajlija u Novakovom štabu, detaljno je objasnio u čemu je problem i koliko je povreda u stvari ozbiljna i nezgodna – istakavši da je Srbin jedva držao reket.

"Pričali smo da, za slučaj da dobije Berdiha, uzmemo slobodan dan pred polufinale. Nas dvojica bismo odradili trčanje i teretanu, ali Novak ne bi dotakao reket ceo dan, toliko je bilo ozbiljno. Razmišljali smo da za meč sa Federerom ne treniramo, već da tako pokušamo da smirimo bol. Već dugo vuče tu povredu, problem je što su ovde lopte veoma teške, a sigurno nije pomoglo ni to što su organizatori učinili sa odlaganjem meča, pa je igrao dan za danom. Bol bi kretao sa servisom, ali bi počeo da se širi dalje. Lociran je u laktu i onda se spušta niz ruku, konstantno ga je osećao. Jednostavno, nije mogao da servira iznad 100 milja. Nije servirao jako koliko može, nego se štedeo. Zaboli ga kod pokreta, potom sledi ceo poen tokom kojeg oseća posledice, a nakon toga počne da ga boli pri forhendu. Nole je jedan od najjačih sportista, ne samo u tenisu, prošao je toliko igranja pod bolovima i, kada je on rekao da nije mogao više i da je jedva držao reket, onda teško mogu da zamislim kakvi su bolovi", direktan je bio Ančić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar