Birčević se preselio u Tursku!

Doskorašnji krilni centar Partizana sledeće sezone će igrati za Istanbul Bujukšehir.  

Košarka 14.07.2017 | 12:15
Birčević se preselio u Tursku!
Stefan Birčević (27 godina, 210 cm) po drugi put u inostranstvu!

Posle dvogodišnjeg boravka u Španiji (2014-2016), gde se nije istakao u madridskom Estudijantesu, reprezentativac Srbije oprobaće se u jakom šampionatu Turske.

On je u četvrtak potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Istanbul Bujukšehir, koja je minulu sezonu završila na 10. mestu sa skorom 11-19.

Birčević se posle osvajanja srebrne medalje sa "orlovima" na Olimpijskim igrama u Riju solidno pokazao u timu Partizana, koji je prošao prvu fazu FIBA Lige šampiona, igrao finale Kupa Radivoja Koraća, polufinale plej-ofa ABA lige i kiksirao jedino u domaćem prvenstvu, gde ga je u polufinalu eliminisao FMP Železnik (0:2).

Sa crno-belima je imao ugovor na "1+1" sezonu, ali je saradnja sporazumno okončana već ovog leta.

U novom klubu će mu saigrač biti još jedan nekadašnji član Partizana, Slovenac Jaka Klobučar.

Dobre igre u crno-belom dresu ranije je "naplatio" i Vil Hečer, prešavši u Dinamo Sasari, dok je Uroš Luković ostao u okvirima ABA lige, pošto će od jeseni braniti boje Mornara.

Inače, Birčević je srpski sportista koji je košarku počeo da trenira u Metalcu iz Valjeva. Već kao sedamnaestogodišnjak zaigrao je u seniorskom timu tog kluba, a onda je 2011. godine prešao u kragujevački Radnički. Uzeo je udela u značajnim uspesima KK Radnički i to učešćem na fajnal-foru Jadranske lige 2012/13. i u Evrokupu 2013/14.

Prvi inostrani klub u kojem je zaigrao bio je Estudijantes iz Španije, odakle se preselio u Partizan.

Učestvovao je na Univerzijadi u Kini 2011. godine, gde je sa univerzitetskom selekcijom osvojio zlatnu medalju.

Prvi seniorski debitantski meč pod srpskom trobojkom odigrao je 2014. godine na Svetskom prvenstvu u Španiji, gde je naša reprezentacija osvojila srebro. Potom dolaze OI u Riju 2016. godine i još jedno srebro za naše reprezentativce.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar