Branku Laziću novi ugovor i kapitenska traka!

Bek Crvene zvezde Branko Lazić potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa tim klubom.  Bespoštedni bek i sedmu sezonu zaredom će nositi crveno-beli dres, a proglašen je i novim kapitenom ekipe.

Košarka 13.07.2017 | 20:30
Branku Laziću novi ugovor i kapitenska traka!
Lazić će ubuduće biti kapiten ekipe, posle odlaska Luke Mitrovića u Bamberg.

Lazić je u Zvezdu došao pre šest godina iz FMP Železnika i sa crveno-belima je tri puta bio šampion Srbije, osvojio je tri Jadranske lige i četiri trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Ljubimac navijača je za Crvenu zvezdu igrao 391 utakmicu, postavši u međuvremenu jedan od najboljih defanzivaca Evrope, zbog čega je zaslužio i poziv selektora Aleksandra Đorđevića.

Ovo je prvi ostanak, uz dolazak Džone Boldena, na Malom Kalemegdanu posle serije odlazaka.

Za promenu, jedna vest o ostanku u košarkaškom klubu Crvena zvezda!

Posle čak osam igrača, koji su već otišli sa Malog Kalemegdana, ili su na putu da to učine,Branko Lazić (28 godina, 195 cm) odlučio je da nosi crveno-beli dres (bar) do leta 2019!

Laziću je na kraju sezone istekao dvogodišnji ugovor, strani mediji pominjali su ga kao želju Lokomotive Kubanj, ali je on nedavno izrazio spremnost da ostane u klubu, a sada je to postala "gotova stvar".

Dogovor Zvezde i iskusnog košarkaša, koji će od septembra nositi kapitensku traku, prvo je na svom Twitter profilu objavio Davor Ristović, direktor šampiona Srbije i ABA lige.

Lazić je ponikao u FMP Železniku, čiji prvotimac je bio od 2007. do 2011.

Pre šest godina je u okviru Unapred pripremljenog plana reorganizacije KK Crvena zvezda i dogovora sa FMP-om postao crveno-beli i od tada osvojio po tri titule u ABA ligi i domaćem prvenstvu, kao i četiri Kupa Radivoja Koraća.

Naredne sezone, njegove sedme na Malom Kalemegdanu, činiće "kostur" tima zajedno sa Dangubićem, Bjelicom, Dobrićem i Boldenom, a za sada je izvesno da će im podršku pružati golobradi Radanov, Simanić, Rakićević...

Osim spomenutog kapitena Mitrovića, najbolji igrač ekipe Stefan Jović pojačao je minhenski Bajern, Marko Simonović otišao je u Zenit iz Sankt Peterburga, Dionu Tompsonu i Nejtu Voltersu istekli su ugovori, dok su Ognjen Kuzmić (Real Madrid) i Marko Gudurić (Fenerbahče) takođe u završnim pregovorima oko inostranog angažmana.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar