Rozberg izgubio šampionski trofej!

Još uvek aktuelni prvak Formule 1 Niko Rozberg otkrio je da je nedavno izgubio svoj šampionski trofej.

Ostali sportovi 15.07.2017 | 12:30
Rozberg izgubio šampionski trofej!
Nemac je prošle godine prvi put trijumfovao u najprestižnojem automobilskom šampionatu, nakon čega se iznenada penzionisao iz automoto sporta.

"Naravno da mi je poseban, ali sam se prestravio jer smo ga nedavno poslali u Grinvud po super visokim merama obezbeđenja i izgubili. Nije ga bilo pet dana. Nisam imao mira, ali smo ga vratili. Zagubio se u pošti. Sad je sve u redu, opet sam srećan", otkrio je Rozberg.

Rozberg je istakao da uživa u penziji, koju je objavio samo pet dana po osvajanju titule, te da je u međuvremenu vrlo zauzet nakon što je prvih mesec dana slavio.

Pet dana Niko Rozberg nije imao pojma šta mu se desilo sa šampionskim peharom iz 2016. Naravno, problem je bio bizarne prirode, jer je još uvek aktuelni šampion Formule 1 na putu do Gudvuda gde se održavao Festival brzine posejao svoje znamenje tako što ga je poštanskim putem poslao na odredište gde je i sam putovao.

„Stvarno sam se uplašio pošto smo poslali trofej u Gudvud, zajedno sa velikim obezbeđenjem. Međutim, on je i uprkos tome izgubljen. Nije ga bilo pet dana, zagubio se u pošti… Nekoliko dana nisam znao šta da radim. Na svu sreću mi je vraćen“, rekao jeNiko Rozberg koji je na pomenutoj manifestaciji vozio bolid Mercedes AMG Petronasa.

Pošto se ovakve stvari prosto ne događaju, postojala je sumnja da je neko usput uspeo da ukrade trofej namenjen šampionu najbržeg cirusa. Ne možemo ni da zamislimo kolika je vrednost ovog pehara, jer tako nešto se ne prodaje. Ipak, sigurno je da bi na crnom tržištu ovakva stvarčica mogla da nađe kupca koji bi je platio nezamislivom sumom novca.

"Radim na svojoj listi želja, idem na Vimbldon, potom na Veliku nagradu Britanije (Silverston, nedelja), pre inspirativnog puta u Silicijumsku dolinu u Kaliforniju", istakao je Nemac.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar