Tramp doputovao u Francusku

Američki predsednik Donald Tramp doputovao je u dvodnevnu posetu Francuskoj gde će se sastati s francuskim kolegom Emanuelom Makronom, saopštila je Bela kuća.

Svijet 13.07.2017 | 10:14
Tramp doputovao u Francusku
Tramp će pre početka zvaničnog dela posete, tokom prepodneva obići vojno i civilno osoblje američke ambasade.

Trampa i prvu damu SAD Melaniju će svećano dočekati Makron u Palati invalida, nakon čega je predviđen sastanak u četiri oka u Jelisejskoj palati.

Posle sastanka je predviđena zajednička konferencija za novinare.



Prvi dan posete će biti okončan večerom dvojice predsednika i prvih dama na Ajfelovoj kuli dok će Tramp sutra biti počasni gost tradicionalne vojne parade povodom francuskog državnog praznika.

Pre ceremonije dočeka Trampa, Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel danas će predsedavati zajedničkom sednicom vlada dve zemlje.

Pred sastanak dvojice šefova država, vredi podsetiti na njihov prvi susret i izuzetno čvrsto, "borbeno" rukovanje Makrona i Trampa, za koje je novi francuski predsednik rekao da je bila jasna poruka.



Očekuje se da će ovog puta sve biti srdačnije. Makron je već najavio topliji susret rekavši pred Trampov dolazak da su "SAD istorijski partner" i "prvi partner u borbi za globalnu bezbednost".



Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar