Lokti u bazenu poslije desetomjesečne suspenzije!

Rajan Lokti vratiće se takmičenjima ove nedelje prvi put otkako mu je istekla desetomesečna suspenzija zbog nedoličnog ponašanja na Olimpijskim igrama u Riju.

Ostali sportovi 15.07.2017 | 08:30
Lokti u bazenu poslije desetomjesečne suspenzije!
Lokti će učestvovati na pozivnom takmičenju u Los Andjelesu, u kampu u kome trenira za plivački klub Trojan.

Šestostruki osvajač zlatnih olimpijskih medalja, plivaće u trkama na 50 i 100 metara slobodnim stilom i na 200 metara mešovito.

Lokti zbog suspenzije nije učestvovao na državnom prvenstvu, zbog čega nije mogao da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo u Budimpešti. 

Njegova suspenzija je istekla 30. juna. 

Lokti je osvojio 12 olimpijskih medalja i jedan je od najuspešnijih plivača u istoriji. Osvojio je zlato u Riju u štafeti 4 x 200 metara, zajedno sa Konorom Dvajerom, Taunlijem Hasom i Majklom Felpsom. 

Lokti je sredinom avgusta prijavio da je opljačkan zajedno sa kolegama iz reprezentacije Džekom Kongerom, Gunarom Bencom i Džimijem Fejgenom. 

On je rekao da su na povratku u olimpijsko selo 15. avgusta opljačkani u taksiju pod pretnjom oružja, a da je jedan od pljačkaša imao policijsku značku. 

Plivači tada nisu prijavili incident policiji koja je pokrenula istragu tek kada je iz medija saznala šta se dogodilo. 

Brazilska policija saopštila je 18. avgusta da je Lokti lagao o pljački, a sam sportista je po povratku u SAD u više navrata menjao priču o tome šta se desilo. 

Policija ima snimak na kome se vidi kako se Lokti tuče sa obezbedjenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila. 

Kako je tada navedeno, američki plivači su bili pod uticajem alkohola i demolirali su toalet na benzinskoj pumpi. Oni su posle ispitivanja platili štetu i otišli. 

Lokti je odmah posle incidenta otputovao iz Brazila, a ostala trojica plivača su pre povratka u SAD dali izjavu u tužilaštvu. Lokti je po povratku kući rekao da je preuveličao celu priču.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar