Horner: Silverston "otvara" vrata Londonu!

Direktor Red Bulovog F1 tima Kristijan Horner smatra da Silverstonu rizikuje da izgubi mesto u kalendaru tamičenja u korist Londona.

Ostali sportovi 14.07.2017 | 08:30
Horner: Silverston "otvara" vrata Londonu!
Vlasnici Silverstona, Britanski klub trkača (BRDC) je aktivirako klauzulu o pauzi u šampionatu F1 od 2020. godine jer je trka finansijski neisplativa.

Dok se BRDC nada da će sa vlasnikom Formule 1 Liberti medijom uspeti da postigne novi, povoljniji ugovor od 2020, Horner nagoveštava da bi sledeće godine mogla da se vozi poslednja Velika nagrada V. Britanije na Silverstonu.

"Silverston je divna staza, timovi i vozači vole da se trkaju ovde. Liberti se obavezao da će postojati Velika nagrada V. Britanije. Ali u ovoj situaciji, ako događaj u Londonu bude uspešan, čemu se nadamo, sa poslednjim zakonskim promenama koje se dešavaju u gradu, mogu da zamislim Gran pri Londona kao privlačnu opciju za ljude iz Libertija", rekao je Horner.

Silverston je već godinama problematična tačka Formule 1, finansije često prete održavanju trka na legendarnoj stazi, jer ogranizatori svake sezone gube na milione evra. Prvobitni troškovi ogranizacije su bili oko 13,5 miliona evra, dok se očekuje da do 2026. porastu na čak 30.

"Sivlerston mora biti oprezan kako će reagovati i pregovarati, da ne bi izgubili svoje mesto u Formuli 1. Začuđen sam njihovim potezom aktiviranjem klauzule o pauzi. Ne shvatam kako su se u Silverstonu našli u situaciji gde finansijski termini odavno dogovoreni više ne funkcionišu", dodao je čelnik jednog od najvećih timova F1.

Predstojećeg vikenda na programu je upravo Velika nagrada Britanije na Silverstonu, deseta trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

"Predigra" ove trke održaće se upravo u Londonu u sredu, kada će se bolidi F1 naći na ulicama britanske prestonice od Trafalgar skvera do Vajthola.

Silverston je domaćin VN Britanije od 1948. godine, od 1955-1986. je rotirao domaćinstvo sa Eintrijem i Brends Hečom, a od 1987. je konstantno domaćin šampionata F1.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar