Širom Italije bjesne požari

Požari su izbili na nekoliko lokacija na jugu Italije, a nekoliko stanovnika koji žive u blizini vulkana Vezuv evakuisano je iz predostrožnosti zbog gustog dima izazvanog požarom, prenijeli su italijanski mediji.

Svijet 12.07.2017 | 09:40
Širom Italije bjesne požari
Vatrogasci se bore sa požarima koji su zahvatili veliki dio juga Italije, uključujući i padine Vezuva, gdje se dim raširio oko dva kilometra, tako da se nekim posmatračima učinilo da je u toku erupcija vulkana.

Kako javlja agencija Ansa, najviše požara je registrovano na Siciliji (11), a zatim i pokrajinama Lacio, Kampanija, Pulja i Kalabrija.

Italijanska civilna zaštita angažovala je helikoptere u borbi sa vatrenom stihijom na 18 lokacija u južnom dijelu Italije, od čega su četiri u Kampanji, regiji koja obuhvata i Napulj, kao i po dva na Siciliji i u Bazilikati, prenosi AP.



U Mesini na Kalabriji, gradu okružženom plamenom zbog čega je u ponedjeljak naređena evakuacija stanovnišštva, požžari su unišštili 2.000 hektara vinograda i maslinjaka.

Iz štaba civilne zaštite poslato je čak 37 zahtjeva za pomoć iz vazduha u gašenju požara, prenose italijanski mediji.

Vlasti su saopštile da mnogi vjeruju da je požar izazvan ljudskom aktivnošću i pozvale stanovništvo da budu posebno oprezni zbog kombinovane pojave toplotnog udara i suše.



Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar