Islamska država: Bagdadi je mrtav

Teroristička grupa “Islamska država” potvrdila je da je njen lider Abu Bakr al Bagdadi mrtav, javio je televizijski kanap “Al Sumarija” pozivajući se na izvor iz iračke provincije Nineveh.

Svijet 11.07.2017 | 12:16
Islamska država: Bagdadi je mrtav
Izvor je rekao da su teroristi objavili kratko saopštenje o pogibiji Bagdadija, kao i ime “novog kalifa”.

Rusko Ministarstvo odbrane u junu je saopštilo da je Bagdadi najvjerovatnije ubijen u napadu ruskog vazduhoplovstva na komandni štab islamista u južnom predgrađu sirijskog grada Rake krajem maja.

Bagdadi se pojavio u medijima prvi put 2014. godine, kada je objavio osnivanje “kalifata” na Bliskom istoku.

Mediji su od tada više puta izvijestili da je vođa islamista ubijen, ali to nikada nije bilo potvrđeno.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dragan

11.07.2017 10:38

Ma jok, samo će ga CIA rasporediti na drugi zadatak i dati mu novo zvučno ime...

ODGOVORITE
Name

Lengli

11.07.2017 14:37

U pravu si... to zapad radi sa svojim agentima. Problem za zapad je što je ovdje Rusija (uz pomoć Sirije i Irana) izvela akciju u kojoj je nekoliko SU-24 i SU-25 deseti minuta bombardovalo poziciju na rubu grada Raka na kome je bio sastanak ovog agenta i njegovih saradnika. 30 drugih vođa je takođe stradalo, kao i 300 ISIS-ovaca koji su ih čuvali. Interesanto je da se napad desio 28 maja (!) ali da se do sada ćutalo. Zapad ne priznaje rado poraze... pogotovo ovako kapitalne gubitke remetilačkog faktora koji su stvorili. Izgleda da su nezavisni mediji, koji su neposredno poslije toga pisali o tome, doprinijeli da i "vodeći" mediji napokon objave ovu vijest. Meni je interesanto kako su zapadni političari i mediji slavili ubistvo Bin Ladena (takođe njihov agent), iako svijetu nisu pokazali ni jedan dokaz da je isti ubijen a da su ćutali cijelo vrijeme nakon što je Rusija pomlatila ove ISIS-ovce.

Name

Dragutin

11.07.2017 10:53

Pitanje samo gde je on stekao to znanje da može da manipuliše sa neukim svetom,ko ga je školovao za to,ko mu je obezbedio novac,naoružanje,ko mu je napisao tu ideologiju zvanu ID,ko mu je dozvolio da može da koristi verske objekte,medijski prostor i prostor na netu kako bi nesmetano mogao da vrbuje svoje pristalice?Ko je sve to uradio i zašto?Da li je ljudska rasa postala gorivo,ugalj,sirovina koja sagoreva po nečijoj potrebi i za nečije ratne i porobljivačke interese i ciljeve širom ovog sveta???21-vi vek će nažalost biti vek najveće i najnehumanije već mnogo usavršenije eksploatacije ljudske rase zarad postizanja kolonijalnih i porobljivačkih interesa SAD i v.britanije prema ostatku sveta u kojima će se masovno zloupotrebljavati ljudska rasa putem religije i različitih vidova ideologija,ne obazirući se na pol i broj godina kod ljudi...

ODGOVORITE
Name

Novi iz BiH

11.07.2017 14:37

Sad ce oni naci novog iz BiH.

ODGOVORITE
Name

Hm

11.07.2017 15:52

Nikad u medijskim izvjestajima nisam cuo da su pripadnici ID zarobljeni.

ODGOVORITE