SAD predstavlja neiskusna kćerka

Vest da je Ivanka Tramp na jednom skupu tokom samita G20 u Hamburgu sela u stolicu svog oca, predsednika SAD, izazvala je žestoke i ne baš pozitivne reakcije na društvenim mrežama u Americi.

Svijet 09.07.2017 | 17:04
SAD predstavlja neiskusna kćerka
"Zašto do vraga Ivanka Tramp prisustvuje umesto oca sastancima G20? Koje su njene kvalifikacije? Ko je glasao za nju?", napisao je pisac Čarls Blou na Tviteru, prenosi Indipendent.

"Zato što je neizabrana, nekvalifikovana, nespremna pripadnica njujorškog visokog društva najbolja ličnost da predstavlja američke nacionalne interese", rekla je novinarka i dobitnica Pulicerove nagrade En Eplbaum.



O tome da je Ivanka zamenila svog oca za stolom i sedela pored kineskog predsednika Si Đinpinga oglasio se i kolumnista Njujork tajmsa Nikolas Kristof.

"Za mene izgleda kao da su SAD banana-republika koju predstavlja jedna neiskusna ćerka", naveo je on.

Reakcije na društvenim mrežama su usledile nakon što je članica ruske delegacije Svetlana Lukaš objavila sliku Ivanke Tramp - koja je kasnije izgleda izbrisana - kako sedi za stolom sa svetskim liderima pored britanske premijerke Tereze Mej i kineskog predsednika Si Đinpinga.

"Drugi dan samita G20 počinje sa Afrikom, migracijom i zdravstvom. Ivanka prati predsednika Trampa. I menja predsednika Trampa za stolom G20 kad on ode na bilateralne sastanke", napisala je ruska zvaničnica.



Naučni saradnik za nacionalnu bezbednost u Centru za američki napredak Brajan Katulis napisao je na Tviteru da se Tramp ponaša kao "korumpirani arapski diktator".

Metju Daud, politički strateg koji je vodio kampanju Džorža Buša 2004. godine kaže da bi u slučaju da su Barak Obama ili Hilari Klinton tako isticali svoju decu pristalice Trampa žestoko reagovale.

"Zamislite šta bi Trampove pristalice ili republikanci rekli da su Čelsi ili Malija to radile? Mi smo republika, ne monarhija", zaključio je on.

Bela kuća je navela da je Tramp izašao iz prostorije nakon čega se Ivanka premestila napred kada je direktor Svetske banke govorio o temama bitnim za novi fond o ženskom preduzetništvu koji ona vodi.



Nemačka kacelarka Angela Merkel rekla je novinarima da njoj nije smetalo što je Ivanka sedela pored visokih zvničnika jer delegacije same odlučuje ko će sedeti za stolom u odsustvu predsednika.

"Ivanka Tramp pripada američkoj delegaciji tako da je to u skladu sa onim što rade i druge delegacije. A poznato je i da ona radi u Beloj kući i da ima odgovornost za neke inicijative", rekla je ona.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sarajlija

09.07.2017 15:21

A sto neb mozda ona bude presjednica Amerike.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija .

09.07.2017 15:42

A sto nebi kadce ona na sledecim izborima pit kandidovana .

ODGOVORITE
Name

luu

09.07.2017 16:33

Tako je, prica se da je ovo sve samo priprema za njenu kandidaturu. Ali ja se malo i tjesim kada vidim situaciju u SADu i kako se njihov predsjednik ponasa. Jedan od nasih barem ima kvalifikovanu zenu koju je postavio za dir. bolnice. Opet bolji od Trumpa

Name

ako

09.07.2017 16:27

Je neiskusna , što bi dete da se muči tu je čiča da nauči .

ODGOVORITE
Name

Nije nego

09.07.2017 16:44

Ja mislim da je ona davno bila iskusna a sad je i preiskusna.

ODGOVORITE
Name

BOBA

09.07.2017 18:03

NE TREBA SVE GLEDATI I ZNATI OVI NAŠI ĆE ODMAH REĆI KAD MOŽE AMERIKA ZAŠTO NE MOŽEMO MI.TO ZDRAV RAZUM NE MOŽE SVATITI TAKVE IZGOVORENE GLUPOSTI. .MI I AMERIKA .STRAŠNO.

ODGOVORITE