Ni nakon G20 ne jenjavaju sukobi

Novi sukobi izbili su rano jutros na ulicama Hamburga po završetku samita G20, pri čemu su demonstranti zapalili mnogo vozila, saopštila je policija.

Svijet 09.07.2017 | 11:07
Ni nakon G20 ne jenjavaju sukobi
Demonstranti su se okupili, nakon što je samit završen, u četvrti Šanzen, uporištu ekstremnih ljevičarskih radikala, gdje je od četvrtka više puta došlo do sukoba s policijom, prenosi AFP.

Naoružani flašama, demonstranti su gađali vozila, među kojima su mnoga i zapalili, dok je policija protiv njih upotrijebila vodene topove i suzavac, navela je policija na Twitteru, naglasivši da je više policajaca povrijeđeno, a više osoba uhapšeno.

Prema najnovijim podacima koje je policija juče saopštila, oko 213 policajca je povrijeđeno od četvrtka, a 143 osobe su privedene, dok podaci o tačnom broju povrijeđenih među demonstrantima nisu dostupni.

U četvrtak je marš oko 12.000 ljudi protiv globalizacije, koji je prema prvobitnom planu trebalo da bude miran, postao nasilan, a u petak je došlo do sukoba između demonstranata i policije u trenutku kada su lideri G20 počeli dvodnevni sastanak o ključnim globalnim pitanjima, podsjeća francuska agencija.    



(Sputnjik)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Posteno,

09.07.2017 10:31

Neka osete malo i oni vrucinu,pa dosta su i oni podaljivali naokolo"i lovu mazali .

ODGOVORITE