Sastanak trajao dva i po sata

Sastanak predsjednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina na marginama samita G20, koji je trebalo da traje pola sata, okončan je nakon oko dva i po sata, objavio je portparol Stejt departmenta, prenosi Reuters.

Svijet 07.07.2017 | 19:55
Sastanak trajao dva i po sata
AP navodi da je Tramp trebalo da ode iz prostorija u kojima se održava samit u 4:20 po podne, nakon sastanka sa Putinom, ali da je ruska zvaničnica koja prati Putina kazala da je u 5:50 sastanak i dalje trajao.

Na marginama samita G20 u Hamburgu je održan sastanak predsjednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina, njihov prvi formalni razgovor licem u lice, javio je AFP.

"Čast mi je da budem sa Vama, hvala Vam", rekao je Tramp pružajući ruku Putinu.

RT tvrdi da je pri tom Tramp izgovorio i "spasiba" (hvala) na ruskom.

"Oduševljen sam što se sastajem sa Vama. Nadam se da će naš sastanak donijeti rezultate", odgovorio je šef ruske države.

Reuters prenosi da je šef Bijele kuće kazao da su njih dvojica "pričali o mnogim stvarima" i da "misli sa će sve biti veoma dobro", kao i da sa "radošću očekuje mnogo pozitivnih stvari koje treba da se dese Rusiji i SAD".

Putin je naveo da "razgovori telefonom nikada nisu dovoljni". Reuters prenosi da Tramp nije odgovorio na novinarsko pitanje iz mase o ruskom miješanju u predsjedničke izbore u SAD.

AP navodi da je uz Trampa, koji je sjedio ispred američke zastave sa prstima postavljanim u obliku izvrnutog trougla, bio državni sekretar SAD Reks Tilerson, dok Putina opisuje kao blago povijenog u stolici, kako je trljao prste dok se Tramp obraćao novinarima, a blizu ruskog predsjednika sjedio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Tramp i Putin su se ranije prvi put sreli uživo i rukovali, na samitu G20 koji se održava u Hamburgu, saopštio je Kremlj.

Dvojica lidera su do sada razgovarali samo telefonom.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Analza zapada

07.07.2017 18:17

Bravo svjetska pameti.Ponosno vodite ka miru i blagostanju ovu napacenu kuglu ovozemaljsku.

ODGOVORITE
Name

Rs

07.07.2017 18:33

A je li Mile bio prisutan na forumu ili je morao polagati kamen temeljac pred izbore

ODGOVORITE
Name

Jesi i pametan

07.07.2017 19:20

Jesi i pametan

Name

Re rs

07.07.2017 20:04

Kamen temeljac pred izbore!!!! Blago tebi

Name

poipara

07.07.2017 18:37

Poslije ovoga istorijskog susreta,sankcije protiv Rusije ce se uknuti i milioni Rusa koji zive od 35 dolara mjesecno ce biti zahvalni Putinu i Trumpu.

ODGOVORITE
Name

Zoki

07.07.2017 19:20

POIPARA sta je sledece na potezu,posto vidim da znas da ce se sankcije RUSIJI ukinuti,bolje ti razmisli i vidi kako i od cega zivi nas Narod u RS,pusti ti Ruse kraju,oni se brinu o nama ko o lanjskom snijegu.Nikad nisam dozivljavao Ruse kao neke spasioce,a to su dokazali i kad je Srbija bonbardovana,a za vrijema oslobadjenja Beograda u drugom svijetskom ratu mnogo Srpkinja je silovano bas od Ruske vojske,samo to niko ne spominje nazalost.