Hamburg kao ratna zona

Hamburška policija zatražila je pomoć kolega iz drugih delova Nemačke kako bi obuzdala nasilje koje prati samit G20.

Svijet 07.07.2017 | 17:58
Hamburg kao ratna zona
Prema snimcima koji kruže na internetu, Hamburg se pretvorio u ratnu zonu, demonstranti se sukobljavaju sa policijom, pale automobile, gust crni dim se nadvija nad gradom kojim prolaze oklopna vozila.

"Špigl onlajn" preneo je vest o oklopnim vozilima Bundesvera na ulicama Hamburga prema Altoni.

Kako javljaju, u Centru za medije im je rečeno da se oklopna vozila samo premeštaju iz jedne kasarne u drugu. Portparolka je naglasila kako se ne radi o kriznoj situaciji.

"Špigl" javlja kada se vozila Bundesvera prevoze jer, iako je policija zadužena za sigurnost G20 samita, vojska služi kao dodatna podrška.

Sam grad Hamburg, navode, poslao je 40 zahteva za pomoć.



Policija je potvrdila da je hitno zatražila pojačanja zbog mnogih "nedela" širom Hambruga.

Povređeno je više od 150 policajaca. Uhapšeno je 45 osoba.

Demonstranti su napali policijsku stanicu u četvrti Altona, zapalili policijska patrolna vozila i bacali zapaljiva sredstva u blizini železničke stanice, nakon čega je policija uputila upozorenje građanima da izbegavaju to područje i drže se podalje od demonstranata.

Iz policije su dodali da su demonstranti njihove službenike, osim zapaljivim sredstvim,a napali i metalnim šipkama. Između ostalog, neko je ispalio i signalnu raketu prema policijskom helikopteru, koja je letelicu tek zamalo promašila, čime je izbegnuta nesreća.



Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

LAKA

07.07.2017 17:05

HOĆU DA BUDEM NIJEMAC, PROTESTUJU A STANDARD IM PET PUTA VEĆI NEGO U RS, SRAMOTA ME VIŠE OVOG GLUPOG NARODA KOJI DOZVOLJAVA DA IH VODE OVAKVE BITANGE I LOPOVI

ODGOVORITE
Name

Kupus

07.07.2017 19:32

Kolonijalizam i Imperializam na moderan nacin.Skupili se svi Kraljevi na jedno mjesto.Pitam se dali ce neki rat da smire ili neki novi konflikt da naprave.Lakse je ovo drugo.Nisu svi njemci glupi.

ODGOVORITE
Name

Draž

07.07.2017 21:42

A švabe su mislile da smo mi loši momci.Bože svašta.

ODGOVORITE