Melanija ne može iz hotela

Demonstranti koji se protive globalizaciji blokirali su danas hotel u kome je prva dama SAD Melanija Tramp, pa ona ne može da se pridruži suprugama drugih lidera G20 i suprugu nemačke kancelarke Angele Merkel u druženju na marginama samita, prenosi AP.
 

Svijet 07.07.2017 | 14:14
Melanija ne može iz hotela
Agencija navodi da je Melanijina portparolka Stefani Grišam saopštila da hamburška policija nije uspela da raščisti put supruzi američkog predsednika, koja je smeštena u hotelu za goste nemačke vlade.

 
Dok lideri Grupe 20 pokušavaju da izbegnu katastrofu zbog stava SAD o klimatskim promenama, suprug nemačke kancelarke Angele Merkel upoznaće detaljnije o toj temi kćerku i suprugu američkog predsednika Donalda Tampa - Ivanku i Melaniju Tramp.

Kako piše Blumberg, prva dama SAD zajedno sa ostalim supružnicima lidera G20 neće samo ići u razgledanje tokom samita u Hamburgu, već će obići i nemački Centar za istraživanje klime.

Prema navodima nemačkih zvaničnika, ideja je potekla od profesora fizičke i teorijske hemije Joahima Sauera, supruga nemačke kancelarke.

Labaratorija, koje se nalazi u blizini hale u kojoj se sastaju Merkel, Tramp i drugi lideri, koristi superkompjutere za modeliranje klimatskih promena i njihovih efekata na svetske regione.

U funkciji je od 1987. godine i u njoj radi više od 60 stručnjaka.

U Hamburgu se danas počinje dvodnevni samit G20 na kojem učestvuju zvaničnici najrazvijenijih industrijskih zemalja sveta.

Smatra se da bi ovaj samit mogao biti najnapetiji još od osnivanja tog foruma 2008. godine, zbog velikih razlika u pogledima članica G20, među kojima su možda najupadljivije one koje se odnose na slobodu trgovine i borbu protiv klimatskih promena.

Tu su, međutim, i krize na Korejskom poluostrvu, na Bliskom istoku i migrantska kriza.

Pored uobičajenih tema, koje se odnose na svetski ekonomski rast, međunarodnu trgovinu i regulisanje finansijskih tržišta, očekuje se da će se ovogodišnji Samit G20 pozabaviti još nekih pitanjima od globalnog značaja.

SAD su ovog proleća objavile da se povlače iz Praiskog sporazuma o klimatskim promenama.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dragce

07.07.2017 12:56

Odoh ja kod nje nemora izlaziti

ODGOVORITE