Mrtvom Đoši plene kuću?!

Njegova porodica nema od čega da isplati dug.

  • Magazin
  • Zabava


Glumac Predrag Smiljković, kum pokojnog Bogoljuba Mitića Đoše, poručio je da nakon tragične smrti njegovog prijatelja niko od kolega kojima je Đoša ostao dužan novac ne treba da ga potražuje od glumčeve porodice, jer će njih to, pored bolesti i tuge potpuno dokrajčiti.

Naime, zbog svih potraživanja, postoji mogućnost da zaplene glumčevu imovinu, odnosno kuću u Vlasotincu i stan u beogradskom naselju Mirijevo.

Bogoljubova majka Zorica nedavno je otkrila da je njen sin danima patio zbog tužbi glumaca koje su mu stizale jer nije imao dovoljno novca da izmiri sve dugove.

Sa druge strane, Predrag, poznat kao Tika Špic, osvrnuo se na neisplaćen novac i poručio da je strašno sve što se desilo i da porodica njegovog prijatelja nema odakle da isplati dugove, kao i da će njih sve to zasigurno ubiti.

- Đoša mi nije otkrivao sve svoje probleme jer sam ja u Vlasotincu, odakle je on poreklom, a živeo je u Beogradu. Tamo je boravio najviše zbog posla. Ne znam šta se sve izdešavalo oko Đošinog duga prema pojedinim glumcima. Čovek je umro i tražiti sad neke pare od porodice je bez veze! To je ispod časti! Smatram da nema svrhe. I Đoši su ostali dužni pare zato on nije ni isplatio kolege koji su sa njim snimali seriju. Đošina porodica nema od čega da plati to. Sad, da se od njegove majke traži, na šta to liči? Zorica je bolesna žena, još je i penzioner, a Đošin brat je i sam imao infarkt nedavno. Od njih treba pare da se traže? Jedino ako žele da mu pobiju celu porodicu jer tako će ih pobiti. Oni nemaju od čega da plate to i nadam se da su svi glumci odustali jer bi to bilo jedino fer - kaže Smiljković za Srpski telegraf.

On je poručio da zbog Đošine smrti, koja ih je sve iznenadila i potresla nije pričao sa porodicom svog kuma, ali da će im svakako priteći u pomoć.

- Nisu mi tražili pomoć, ako bude trebalo, verujem da će mi njegova supruga Jelena tražiti i naravno da bih pomogao. Mislim da ona još uvek i nema vremena da misli oko toga, sveže je još uvek sve. Videćemo se pa ću da pričam sa njima na tu temu - rekao je Špic.

Mogu da mu zaplene imovinu

Advokat Zoran Prošić objasnio je da glumci mogu da naplate svoj rad preko Đošine imovine nakon što se dodeli njegovim naslednicima.

- Onaj ko nasledi imovinu, nasleđuje i sve obaveze po toj imovini, kao i dugovanja. Naslednici odgovaraju za ostaviočeve dugove do visine vrednosti nasleđene imovine. Glumci kojima nisu isplaćni honorari, mogu u roku od tri meseca od dana otvaranja nasleđa zahtevati da se Đošina zaostavština odvoji od imovine naslednika. U tom slučaju naslednici ne mogu raspolagati stvarima i pravima iz zaostavštine sve dok se ne naplate poverioci, glumci koji imaju potraživanja prema pokojnom glumcu, koji su odvajanje zahtevali, a ako je tim stvarima i pravima do odvajanja raspolagao, ta raspolaganja ostaju punovažna.

Podsetimo, Đoša je preminuo 22. juna u 49. godini od srčanog udara.

(Alo)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

Mujo hrsuz

05.07.2017 09:57

Srpska ko Đoša!..........Kad rikne, slijedi naplata dugova!

Ne mogu odluciti sta vam teze pada da izgovorite: Ovo REPUBLIKA mocno zvuci, a SRPSKA vam stvara mucninu.

K.K Rokosovski

05.07.2017 13:31

xxl

05.07.2017 10:02

BOG DA MU DUSU PROSTI...ON SE SMIRIO I POBJEGAO OD SVAKODNEVNIH PROBLEMA I DUGOVA....STA GA JE SAD BRIGA..

Zalosno

05.07.2017 10:49

Moj stari je za zivota sve dao svom bratu pa nema ni dugove jer ih nije imao na osnovu cega praviti. Kad 'rikne' drzava otpise dug jer nema mogucnosti da se naplati. Pare se ne traze niti daju na zajam. Ako imate dajte i zaboravite.

NEMA TEZE BOLESTI COVEKU KADA JE DUZAN A NE MOZE VRATITI.NIJE SE NI MTAV SMIRIO.BUDIMO LJUDI.

W

05.07.2017 11:36

Re

05.07.2017 13:30

Vidi molim te koji je nacin "nema da vrati dugove" pleni sve redom cjelu imovinu.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.