KK: Čile preko Portugala i penala do finala!

Kad igra za Čile - druga priča: Bravo je heroj! Prvi finalista ovogodišnjeg Kupa konfederacija je reprezentacija Čilea.  BRAVO DOKTORE! Sjajni golman Čilea odbranio tri penala Portugalcima i odveo La Rohu u finale Kupa konfederacija.

Fudbal 28.06.2017 | 23:20
KK: Čile preko Portugala i penala do finala!
Njegovi saigrači su pogađali, a on je branio - Čile je u finalu Kupa konfederacija!

Heroj meča koji nije rešen ni posle 120 minuta fudbala, a pritom je u 119. minutu Vidal pogodio stativu, pa Martin Rodrigez iz odbitka - prečku Ruija Patrisija, bio je čileanski čuvar mreže Klaudio Bravo koji je odbranio tri jedanaesterca za eliminaciju prvaka Evrope.

Vidal, Aranguiz i Sančez su bili sigurni sa "bele tačke", a Bravo, čije se odbrane u Mančester sitiju mogu nabrojati na prste, zaustavljao je penale Kvarežme, Mutinja i Nanija.

Kristijano Ronaldo nije ni stigao na red...

PORTUGAL - ČILE 0:0 (0:0), posle jedanaesteraca 0:3!

Teško je i pomisliti koliko je iscrpljujuće bilo za fudbalere da mesec dana nakon završetka sezone igraju ovako težak meč, možemo slobodno reći u ne tako važnom takmičenje...

Uprkos tome i jedni i drugi ginuli su na terenu, stvarali šanse, ali opasnije je ipak bio Čile koji je možda imao i nesreću da ranije "ne ubije meč", pošto im prvo neopravdano nije dosuđen jedanaesterac (nije se pregledao snimak), dok su pred penal seriju dva puta pogađali i okvir gola.

Možda je i nepošteno bilo da prvi finalista Kupa konfederacija u Rusiji bude odlučen sa bele tačke, posebno jer je Čile ubio Portugalce, ali fudbal, uverili smo se i večeras, piše drame.

Šampioni Evrope i Južne Afrike potpuno su opravdali očekivanja, odigrali interesantan polufinalni meč u Kazanju, međutim golman Portugalije Rui Patrisio bio je maestralan i suvim kvalitetom održao meč bez golova posle 120 minuta velike borbe - 0:0. Na kraju, pravda je iapk zadovoljena. Klaudio Bravo začarao je mrežu na penal ruletu, odbranio sva tri udarca Portugalaca u prve tri serije i svom timu omogućio trijumf od 3:0 i plasman u finale gde će im protivnik biti pobednik sutrašnjeg okršaja između Nemačke i Meksika.

Čileanci su bili bolji u većem delu meča, dok je Portugalija igrala u svom stilu, strpljivo čekala i pretila uglavnom iz kontre preko Kristijana Ronalda. Nije najboljeg fudbalera sveta ništa htelo večeras iako se trudio, svega nekoliko puta je pokušao da ugrozi gol La Rohe, ali su pokušaji uglavnom bili bezopasni. Na kraju, nije ni stigao da puca penal, pa je frustrirajuće veče bilo zagarantovano.

Šampion latinske Amerike krenuo je furiozno. Već posle šest minuta Eduardo Vargas je maestralno šutirao makazicama, ali se sjajnom odbranom istakao Rui Patrisio. Uzvratili su im odmah Portugalci na drugoj strani, posle udarca Andrea Silve, ali je i Bravo bio na mestu. Najbolju šansu u prvom delu za Čile propustio je Čarls Arangiz, kada nije uspeo da pogodi u 30. minutu, a isti igrač protraćio je još jednu dobru priliku na isteku jednog časa igre kada mu je opet Patrisio opet pročitao udarac. Pre tog detalja i Arturo Vidal je dobro tuako, ali nije bio precizan.

I produžetak je doneo istu sliku, inicijativu Čilea i opreznu igru Portugalije. Odličnu šansu u ovom periodu propustio je Aleksis Sančez koji je u petom minmutu produžetka probao glavom sa 11 metara, ali tik pored gola. Pravo je čudo kako južnoamerička selekcija večeras nije pobedila u regularnom delu, a dugo će ljubitelji selekcije Huana Antonija Picija žaliti za šansama iz 119. minuta, kada su Čileanci čak dva puta pogodili okvir gola, ali lopta nije htela u mrežu. Čudesno...

Na penal ruletu videli smo precizne udarce sve trojice fudbalera Čilea - Vidala, Arangizai Aleksisa Sančeza, dok su sva trojica Portugalaca - Kvarežma, Mutinjo i Nani bili neprecizni. Kao knjigu ih je pročitao maestralni golman Mančester Sitija i obezbedio svom timu plasman u finale. Doktorski.

U drugom polufinalu, koje se igra od 20 časova u četvrtak, sastaju se Nemačka i Meksiko.

Utakmica za bronzu (Moskva) i finale (Sankt Peterburg) zakazane su za nedelju, 2. jul.

Sva finala FIFA kupa konfederacija:

Saudijska Arabija, 1997: Brazil - Australija 6:0
Meksiko, 1999: Meksiko - Brazil 4:3
Japan i Južna Koreja, 2001: Francuska - Japan 1:0
Francuska, 2003: Francuska - Kamerun 1:0, 0:0
Nemačka, 2005: Brazil - Argentina 4:1
Južna Afrika, 2009: Brazil - SAD 3:2
Brazil, 2013: Brazil - Španija 3:0

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar