Video - Na današnji dan: Kraljice su krunisane!

Podsećanje na najveći dan u istoriji srpske ženske košarke. . .

Košarka 28.06.2017 | 22:00
Video - Na današnji dan: Kraljice su krunisane!
Vidovdana 2015. - istorijski datum za srpsku košarku! Ženska selekcija Srbije postala je šampion Evrope u Budimpešti pošto je u velikom finalu savladala favorizovanu selekciju Francuske i domogla se prve zlatne medelje za našu zemlju na velikim takmičenjima - 76:68 (15:22, 18:10, 20:17, 23:19).

U još jednoj neverovatnoj partiji, najboljoj na Evropskom prvenstu, izabranice Marine Maljković uspele su u potpunosti da zaustve snažne reprezentativke Francuske, uvedu ih u svoj ritam i na kraju dođu do velikog slavlja.

Nošene sjajnom Sonjom Petrović, najefikasnijom Anom Dabović i hladnokrvnom Danijel Pejdž, sprske košarkašice napravile su neverovatan podvig i obezbedile direktan plasman na Olimpijske igre u Rio!



Kako je meč krenuo izgledalo je da srpske reprezentativke neće moći da se nose sa fizički najnadmoćnijom selekcijom na Starom kontinentu. Francuskinje su konstantno spuštale loptu pod obruč i na velike muke stave naše centre, ali nisu uspevale da pronađu lek za našu spoljnu liniju.

Srbija je "tukla" iz svih oružja, uspevala da zaustavi sve nalete Francuske i onda u drugom poluvremenu krene u nalet ka zlatnoj medalji. Sonji Petrović je odlično prolazilo probijanje prve linije odbrane rivala, čime je u potpunosti uspela da razbije koncepciju francuske ige.

Njoj se u ključnim momentima priključivala Ana Dabović, koja je iz drugog plana zatpavala koš protivnika i na kraju utakmicu završila sa 25 postignutih poena.Petrovićeva je ubacila 22, a dvocifrena je bila i Danijel Pejdž (12 ) koja je pogodila možda i ključni šut za dva poena pri rezultatu 71:64 za naš tim.

Najefikasnija kod Francuske bila je Sandrin Gruda sa 16 postignutih koševa...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar