U Zavidovićima ubijen efendija

Admir ef. Vuković, tridesetšestogodišnjak iz Zavidovića, koji je živio u Mokronogama, gdje je i vodio tamnošnji džemat, muškarac je koji je ubijen sinoć tokom krivolova u mjestu Stoga u Zavidovićima. Njegov zet Mesud Krajinić u pucnjavi je ranjen.

Bosna i Hercegovina 28.06.2017 | 18:58
U Zavidovićima ubijen efendija
Tragedija se dogodila sinoć oko 21.30, a kako se saznalo od poznanika preminulog efendije, Vuković i Krajinić, koji su lovci, na spomenutom lokalitetu su u to vrijeme nosili žito u hranilice životinja.

Zvao porodicu

S druge strane, u krivolovu su bili otac i sin P. H. i E.H. te im se, u trenutku dok su muškarci prolazili u njihovoj blizini noseći hranu, učinilo da vide divljač.

Odmah su zapucali prema njima. Vuković je ostao mrtav na mjestu, dok je njegov zet zadobio nekoliko povreda. Srećom, povrede nisu bile teške, pa je Krajinić zadržao prisebnost i odmah telefonom pozvao porodicu kojoj je kratko rekao da je ranjen.

Ubrzo je transportovan u lokalni dom zdravlja gde mu je najpre ukazana pomoć.

Dežurna ekipa ljekara policiju je potom obavijestila da je u ovu ustanovu dovezena jedna osoba sa povredama nanesenim vatrenim oružjem, a Krajinić je transportovan u Kantonalnu bolnicu u Zenicu. Policija je odmah izašla na teren, a otac i sin osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje su uhapšeni.

Krajinić je nakon zbrinjavanja otpušten iz zeničke bolnice, s obzirom na to da su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

- Pacijent je u bolnicu dovezen u 22.20 zbog povreda leđa, lica i lijeve nadlaktice nastalih usljed djelovanja vatrenog oružja. Konstatovano je da se radi o lakim povredama. Pacijent je ipak opserviran neko vrijeme pa na kraju i pušten na kućno lečenje – rekla je za Faktor Aida Buro, portparol Kantonalne bolnice u Zenici.

Ubice u Tužilaštvu

Uviđaj na mjestu događaja još traje, a obavljaju ga pripadnici MUP pod rukovodstvom dežurnog kantonalnog tužioca.

Tužilac je već naložio obdukciju tijela preminulog. Međutim, prikupljanje dokaza je još u toku. Uhapšeni će danas biti predati nadležnom Tužilaštvu, prenosi Faktor.

- Otac i sin su uhapšeni i danas će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na dalje postupanje uz izvještaj o počinjenim krivičnim delima ubistvo i lake tjelesne povrede. Dežurni tužilac će nakon zaprimanja izvještaja i ispitivanja osumnjičenih odlučiti o upućivanju prijedloga za pritvor. Naložena je obdukcija, koja će biti obavljena u Tuzli - rekla je portparol Tužilaštva ZDK Naila Muratović.

Iz MUP ZDK saopšteno je i da je uhapšen i F.H. (26) zbog sumnje da ima veze sa cijelim slučajem.

Admir ef. Vuković je rođen u Zavidovićima, završio je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku, magistrirao u Velsu i nakon toga se zaposlio kao imam u džematu Mokronozi u Medžlisu Islamske zajednice Tomislavgrad.

Iza ubijenog Vukovića ostala je porodica, supruga i dvoje dece, prenosi Faktor.

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ja

28.06.2017 18:35

I jes sad svi hoce da budu lovci, da hodaju za psećom pameti. Imas sve u zivotu i trazis djavola, i nadjes....

ODGOVORITE
Name

punta

29.06.2017 09:16

Efendija,a Vukovic,zanimljivo

Name

Dragan

30.06.2017 14:06

Šta će efendija u krivolovu?

ODGOVORITE