Dženkins u Himkiju, Zvezdi 100.000 $!

Bek Crvene zvezde Čarls Dženkins karijeru će nastaviti u ruskom Himkiju, a crveno-beli će dobiti 100. 000 dolara obeštećenja.  U danu kada je menadžer američkog košarkaša rebusom najavio odlazak "Đenke" u Rusiju, potvrda je stigla sa Malog Kalemegdana.

Košarka 28.06.2017 | 21:15
Dženkins u Himkiju, Zvezdi 100.000 $!
Iako se proteklih nedelja spekulisalo o interesovanju Lokomotive Kubanj i Darušafake, Dženkins će ipak pojačati povratnika u Evroligu iz Podmoskovlja.

Amerikanac posle dve sezone opet napušta Beograd, a sa ruskim timom je potpisao dvogodišnji ugovor.

Dženkins je protekle sezone prosečno beležio 9,4 poena uz 2,7 asistencija, 2,1 ukradenih lopti i 1,9 skokova po meču u Evroligi.

Sa Zvezdom je osvojio po dve titule u ABA ligi i Superligi Srbije, te tri trofeja Kupa Radivoja Koraća. U međuvremenu je jednu sezonu proveo u Emporio Armaniju.

Dženkins ima 28 godina, bio je 44. pik na draftu 2011. od strane Golden Stejt Voriorsa za koje je odigrao 98 utakmica tokom dve sezone, a pre dolaska u Zvezdu skupio je 12 nastupa za Filadelfija 76erse.

Crvena zvezda i Čarls Dženkins upoznali su se 2013. i rastali dve sezone kasnije, kada je stameni momak iz Bruklina dobio priliku da u Milanu, u dresu Armani Džinsa, "naplati" sjajne igre u crveno-beloj opremi.

Posle samo godinu dana, odnosno nakon poruke koju je menadžeru Miodragu Ražnatoviću poslao na kraju turbolentnog puta sa Armanijem ("samo Crvena zvezda"), Dženkin se vratio i bio oberučke prihvaćen na Malom Kalemegdanu, a zahvalio se na sebi svojstven način - iako stranac, bio je jedan od najborbenijih, najracionalnjih i najhrabrijih igrača u timu trenera Dejana Radonjića, ali...

Ispostaviće se da je to bio samo uvod u novi, drugi rastanak "Đenke" i zvezdaša.

Posle rebusa koji je na Twitteru postavio njegov agent, Ražnatović, na "rešenje" se nije čekalo dugo. Par sati kasnije, sa e-mail adrese KK Crvena zvezda stiglo je saopštenje sledeće sadržine...

"KK Crvena zvezda mts i prvotimac Čarls Džekins sporazumno su se dogovorili da američki bek sa srpskim pasošem, karijeru nastavi u ruskom Himkiju. Dženkins je sa ovogodišnjim finalistom VTB lige i predstavnikom Rusije u Evroligi naredne sezone, uz ekipu CSKA, potpisao dvogodišnji ugovor, a KK Crvena zvezda mts će od ovog transfera prihodovati i obeštećenje u iznosu od 100.000 dolara , kako je i precizno naznačeno u ugovoru koji je Dženkins potpisao sa našim klubom".

U trenutku kada se nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima, obeštećenje koje je dobila svakako će značiti Crvenoj zvezdi, ali isto tako nema dileme oko toga da li je šampion Srbije u isto vreme i izgubio.

Dženkins (28) se tokom tri sezone u Beogradu dokazao kao savršen stranac za ono što trener Dejan Radonjić želi na terenu, ali i za ono što je ekipi takvog "kroja" potrebno u svlačionici i van nje.

Dženkins je u Evroligi ove sezone beležio prosečno 9,4 poena (44,4% iz igre), 1,9 skokova, 2,7 asistencija i 2,1 ukradenu loptu, mada o njegovom uticaju na igru, trening i odnose u timu možda najbolje svedoči intervju koji smo uradili nedavno sa Radonjićevim pomoćnikom, kondicionim trenerom crveno-belih, Draganom Gačevićem.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar