Istborn: Novak siguran u prvom meču na travi!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao sezonu na travi pobedom u prvom kolu turnira u Istbornu nad Vasekom Pospišilom – 6:4, 6:3.

Tenis 28.06.2017 | 15:15
Istborn: Novak siguran u prvom meču na travi!
Đoković je u duelu koji je trajao dva dana, pošto je zbog kiše odložen u utorak, odigrao bez previše oscilacija i napravio dobru uvertiru za nastavak turnira, ali i predstojeći Vimbldon.

Završio je posao za manje od sat i po vremena i sada čeka pobednika meča u kojem se sastaju Donald Jang – Džered Donaldson.

Novak je odlučio da prvi put posle 2010. godine nastupi na turniru pre Vimbldona, a razlog je slaba forma u kojoj se nalazi od početka sezone. Međutim, sada nije bilo problema, pa je po povratku na teren (u utorak odigran samo jedan gem) držao konce u svojim rukama.

Prvi set obeležili su sjajni servisi Pospišila, koji se tim udarcem izvlačio u nekoliko navrata. U tome nije uspeo u 10. gemu, kada je Đoković sa dva dobra riterna trasirao put ka brejku i vođstvu u setovima.

Sa igrom "gem za gem" nastavljeno je do rezultata 3:2 i upravo je peti gem drugog seta bio ključni. Novak je izvukao gotovo izgubljeni gem, dobio je dva poena u kojima je rival samo trebalo da zada poslednji udarac i, očekivano, potom napravio brejk, a onda i stigao do konačnog trijumfa.

Turnir u Istbornu igra se za nagradni fond od 635.660 dolara, a Vimbldon je na programu od 3. do 16. jula.

Sezona na travi uveliko traje, a srpski teniseri širom sveta bruse formu pred Vimbldon, dok neki pokušavaju da se dogomognu glavnog žreba turnira u Londonu.

To su Miljan Zekić i Nikola Milojević koji nastupaju u kvalifikacijama. Dušan Lajović će, baš kao i Novak, nastupati u Istbornu, dok se Janko Tipsarevićpriprema u Antaliji.

Od dama, na terenima Ol Ingland klaba naći će se Ivana Jorović,Aleksandra Krunić i Nina Stojanović.

Vimbldon – kvalifikacije:
15.00 Miljan Zekić – Sebastijan Ofner
15.45 Nikola Milojević – Piter Gojovčik

12.00 Kejti Dan – Ivana Jorović
13.00 Aleksandra Krunić – Lina Gjorčeska
14.00 Arina Rodionova – Nina Stojanović

Istborn:
Novak Đoković – Vasek Pospišil 6:4, 6:3
Žeremi Šardi – Dušan Lajović 4:6, 7:6 (7-5), 3:6

Antalija:
15.00 Janko Tipsarević – Andreas Sepi

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar