Gazprom se naljutio, Zenit opet bljuje vatru!

Kupljeni najbolji igrači Boke i Rivera za 47. 500. 000 evra! Manćini potrošio preko 100. 000. 000 evra na četiri pojačanja za samo nekoliko dana! I stiže ih još. . .

Fudbal 28.06.2017 | 11:00
Gazprom se naljutio, Zenit opet bljuje vatru!
Dve godine bez Lige šampiona. Dve sezone bez borbe za titulu. Dve godine žvota ispod proseka na koji je navikao Zenit i u kojima je ostao bez najvećih zvezda poput Hulka ili Vitsela. Previše za klub takvih apetita i sa takvom silom kao što je Gazprom iza leđa...

Vreme je da Zenit opet razdrma ruski fudbal i uzdrma svetsku fudbalsku pijacu. Budžet je odobren i ogroman novac je dat na korišćenje onom koji obožava da ga troši - RobertuManćiniju!

Zenit se ovog leta vraća u velikom stilu i već je potrošeno preko 100.000.000 evra, glase poslednje vesti iz Rusije. Iako nijedno veliko pojačanje još nije zvanično promovisano, to će se desiti u narednih nekoliko dana pošto je Zenit dogovorio četiri velika pojačanja.

Iz Rome za 60.000.000 evra stižu Kostas Manolas i Leandro Paredes. Prema poslednjim najavama, njih dvojica će sutra potpisati ugovore sa Zenitom. Ali to nije sve... Zenit je dogovorio i još dva atraktivna pojačanja iz Južne Amerike. I to iz argentinskih velikana River Plejta i Boke Juniors. Rusi su rešili da se počaste najboljim igračima južnoameričkih velikana.

Iz Rivera su već potvrdili transfer Sebastijana Driusija u Zenit. Ovaj napadač je najbolji igrač Rivera i najveći talenat argentinskog klupskog fudbala. Želeli su ga Roma, moskovski Spartak Totenhem, Marselj, Inter, čak se i Real pominjao, a Driusi će završiti u Zenitu. Zbog novca. Dok je River ostalim zainteresovanim kupcima tražio da plate otkupnu klauzulu od 15.000.000 evra, pojavio se Zenit sa ponudom od 21.000.000 evra i kupio mladog napadača. Pogotovo je zanimljivo što je Driusi bio glavna meta Spartaka i što je Zenit na ovaj način pokazao velikom rivalu koliko je ozbiljan.

Driusi je već obavio lekarske preglede u Rimu i u narednih 48 časova će postati novi fudbaler Zenita.

„Sebastijan će u utorak ili sredu potpisati ugovor sa Zenitom“, rekao je njegov menadžer Gustavo Pedroso.

„Platili su i više nego što smo očekivali. Bila je to ponuda koja se ne odbija. Za Sebastijana je ovo sjajna prilika da napreduje u karijeri jer će igrati u klubu koji je skoro stalan učesnik Lige šampiona“, rekao je Riverov trener Marselo Galjardo.

Kada je završio posao na Monumentalu, Zenit se preselio na Bombonjeru i ekspresno završio još jedan transfer. Završili su transfer Bokinog ofnazivnog veziste KristijanaPavona. Igrač je zimus bio na pragu Pari Sen Žermena, želeli su ga Napoli i Porto, a pominjao se i kao moguće pojačanje Liverpula. Zenit je dobio i ovu bitku. Takođe zahvaljujući finansijskoj moći. Igrač je imao otkupnu klauzulu od 18.000.000 evra, ali će ga Zenit platiti 26.500.000 evra.

Zašto Rusi preplaćuju igrača?

Pristali su da plate otkupnu klauzulu, ali i još 8.500.000 evra koje je Boka trebalo da plati na ime poreza za transfer. I da bi što pre završili priču oko transfera i rasterali konkurenciju.

„Platili su klauzulu i tu više nema šta da se priča“, rekao je Pavonov menadžer FernandoIdalgo.

Pavon je danas u društvu Idalgovog sina otputovao u Rim gde će obaviti lekarske preglede. Na lekarskim pregledima u Rimu je i Manolas.

Ni to nije sve od Zenita. Pored 107.500.000 evra za pomenuta četiri pojačanja, Zenit želi još da troši. Poslali su Sasuolu ponudu vrednu 8.000.000 evra za štopera FrančeskaAćerbija plus 2.000.000 evra kroz bonuse. Zainteresovani su i za Facija iz Rome, Badelja iz Fiorentine, Munira El Hadadija iz Valensije, te brazilskog napadača Luana iz Gremija koji košta preko 20.000.000 evra.

Vreme je da se titula vrati u Sankt Peterburg. Ako Manćini bude umeo da raspolaže ovim arsenalom premoćnim za rusku Premijer ligu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar