Godišnje zaradi 2,5 miliona evra

Predbračni ugovor je uobičajena praksa u inostranstvu, a postepeno počinje da biva i na ovim prostorima, od kog zavisi mnogo toga ukoliko supružnici odluče da prekinu bračnu zajednicu.

Zabava 27.06.2017 | 23:19
Godišnje zaradi 2,5 miliona evra
Čim su se glumica Jelisaveta Orašanin i košarkaš Miloš Teodosić zakleli na večnu ljubav, poteglo se pitanje da li su supružnici potpisali predbračni ugovor kao što to rade i mnoge zvezde u inostranstvu.

Prema listi najplaćenijih sportista na evropskom kontinentu, koju je objavio sajt talkbasket.net, Miloš Teodosić je 6. igrač sa najvećom zaradom u Evropi, koja iznosi 2.5 miliona evra na godišnjem nivou.

U slučaju da se par opredelio za predbračni ugovor, prema odredbama ovog akta:

- Imovina koju je supružnik stekao pre sklapanja braka predstavlja njegovu posebnu imovinu, a imovina koju jedan od supružnika stekne u toku trajanja braka, nasleđem, poklonom ili drugim pravnim poslom kojim se pribavljaju isključivo prava, predstavlja njegovu posebnu imovinu, navodi se u ovom pravnom aktu.

Ako bi došlo do razvoda braka, a da su Jelisaveta i Miloš potpisali predbračni ugovor, jasno je da ona ne bi dobila ništa od suprugove zarade i/ili njegove imovine.

Ukoliko nisu potpisali ugovor pre sklapanja bračne zajednice, a ne mogu da se sporazumno dogovore oko podele imovine i zarade stečene tokom zajedničkog života, sve što su stekli u braku deli se na pola. Jelisaveta bi, u tom slučaju, dobila 1.250.000 evra po godini braka, ukoliko njegova zarada ostane ista.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jj

28.06.2017 05:17

Pa isto zarade nasi pojedini ministri.samo se ne uznoje..

ODGOVORITE
Name

xxl

28.06.2017 07:28

Dobro receno.....bravo.