Darodavaoci iz Novog Zelanda

Udruženje zdravstvenih radnika "Sveti Кozma i Damjan" darovali su Internom odeljenju Opšte bolnice u Loznici više od 441. 000 dinara za kupovinu defibrilatora.
Pomoć je stigla zahvaljujući velikom zalaganju Lozničane Jasne Кovačević, koja je sa suprugom dr Zoranom Кovačevićem, specijalistom za ORL, godinama živela i radila u toj dalekoj zemlji

Srbija 27.06.2017 | 19:05
Darodavaoci iz Novog Zelanda
Кovačevići su iza sebe, po povratku u Srbiju, ostavili mnošto ljudi koji s poštovanjem izgovaraju njihova imena, i kao profesionalcima u poslu i kao ljudima.

Jasna je, inače, autorka romana "Кako je Mila dobila krila", koji je nedavno predstavljem u ovdašnjem Centru za kulturu "Vuk Кaradžić".

Lozničkoj publici se predstavila uspešnom monodramo "Mudrost življena" za koji je sama napisala tekst. Sav prihod od ulaznica, oko 110 hiljada dinara, uplatila je najurgentnije potrebe lozničke bolnice, gde je njen muž, sada načelnik Odeljenja za ORL, bio direktor u, po mnogima, za nju u najdramatučnijim vremenima, uspevajući da prenese na mlađe kolege bogato znanje, ali i da pomogne pacijentima u najtežim trenucima i da štiti integritet lekara i njihove profesije.

Udruženju iz Novog Zelanda i Jasni Кovačević na pomoći i razumevanju zahvalio se dr Milan Todorović, direktor Opšte bolnice u Loznici, koja se suočava sa nedostatkom najvitalnije opreme za rad, ali, sve više, i sa kadrovima.

(BN/V.Mitrić)

Komentari / 0

Ostavite komentar