Luka Jović treći Srbin u Ajntrahtu!

Srpski fudbaler Luka Jović prešao je iz Benfike u Ajntraht iz Frankfurta na dvogodišnju pozajmicu uz opciju otkupa ugovora.  Potpisano: Luka Jović do 2019. godine! Za 200. 000 evra!

Fudbal 27.06.2017 | 18:00
Luka Jović treći Srbin u Ajntrahtu!
Jović je u Benfiku stigao 2015. iz Crvene zvezde, ali je nastupio svega tri puta za prvi tim, jednom prošle sezone.

Igrao je uglavnom za B ekipu portugalskog velikana i postigao tri gola uz jednu asistenciju na 15 utakmica.

"Srećni smo što smo doveli tako talentovanog igrača, nadam se da će se Luka brzo prilagoditi. Bili smo vrlo zainteresovani za njega, što govori i opcija o otkupu", rekao je sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić.

Jović je treći Srbin u timu iz Frankfurta na Majni, posle Mijata Gaćinovića i Slobodana Medojevića koji su nedavno produžili ugovore.

"Nivo fudbala u Bundesligi ne može da se poredi s onim u Portugalu. Nestrpljivo čekam da počnem, a zahvalan sam klubu što mi je omogućio ovaj korak u karijeri", rekao je Jović.

Pozajmica je navodno vredna 200.000 evra, 100.000 po sezoni.

Sad je i zvanično. Posle godinu i po dana potrošenih u drugom timu i ponekog sedenja na klupi A ekipe, Luka Jović je napustio Benfiku. Kao što je i najavljeno, nova sredina nekadašnjeg napadača Crvene zvezde je Frankfurt.

Jović je potpisao papire kojima se obavezao na dvogodišnju pozajmicu Ajntrahtu, uz napomenu da je nemački klub u ugovoru stavio opciju kupovine ukoliko u junu 2019. bude zadovoljan učinkom momka iz „klase 1997“.

U dresu Benfike odigrao je samo četiri meča za seniore. Za juniore nešto više (18, četiri gola), a od njega se očekuje da se što pre adaptira na uslove nemačkog fudbala. Pogotovo što su ga u Ajntrahtu sačekali krilni vezista Mijat Gaćinović (nedavno produžio ugovor do 2021) i zadnji vezni Slobodan Medojević (novi jednogodišnji ugovor).

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar