MVP u suzama: Žena me gura i pazi, brat mi je uzor!

Rasel Vestbruk odrćao je veoma emotivan govor prilikom dodele priznanja za najkorisnijeg igrača NBA lige u protekloj sezoni.

Košarka 27.06.2017 | 21:00
MVP u suzama: Žena me gura i pazi, brat mi je uzor!
Vestbruk iza sebe ima sezonu kakvu niko nije imao u poslednjih 45 godina, prosečno je beležio tripl-dabl sa 31,6 poena, 10,7 skokova i 10,4 asistencije uz 1,63 ukradene lopte po utakmici.

Na 82 utakmice zabeležio je 42 tripl-dabla, a u tim utakmicama Tander je imao skor 33-9. U dva navrata tokom sezone je imao seriju od sedam tripl-dablova, po čemu je prvi u istoriji NBA.

"Bez vas ne bih uspeo", obratio se Vestbruk prvo porodici, saigračima i navijačima, a onda nastavio dok se borio sa suzama, "Ne bih mogao da stojim ovde bez vaše podrške i žrtve. Počevši od mojih roditelja. Uradili su sve što je potrebno kako bismo brat i ja imali sve što želimo Rekao sam sebi da neću plakati".

Plej Tandera je potom sa konstantnom knedlom u grlu pričao o svom bratu.

"Mnogo mi značiš. Ti si moj uzor. Podršavaš me stalno. Moj brat mi šalje poruke na poluvremenu svake utakmice od kako sam igrao kao klinac. Blagosloven sam što si moj brat, ne bih te menjao ni za šta na svetu. Pre dve nedelje je dobio master diplomu. Ponosan sam na njega, ne samo zbog toga", rekao je Vestbruk koji je na samom početku govora iza sebe okupio saigrače iz tima i opisao ih kao braću.

Na kraju je posebnu pažnju posvetio svojoj suprugi Nini.

"Od prvog dana kada sam te upoznao u Los Anđelesu znao sam da si ponosna. Ti me guraš, praziš, vodiš računa da budem na pravom putu. Mnogo to cenim jer si žrtvovala toliko mnogo stvari zbog mene. Ne mogu ti zahvaliti dovoljno. Ne mogu objasniti koliko sam zahvalan što te imam zbog sebe u životu. Blagoslovila si me predivnim sinom, mnogo sam ti zahvalan zbog toga. Nastavljaš da me guraš. Kad god dođem kući, bez obzira da li sam imao dobru ili lošu utakmicu, osećam se odmah dobro kada vidim tvoj osmeh. Volim te mnogo", zaključio je MVP NBA lige.

Bio je igrač meseca Zapadne konferencije u novembru i februaru, a četiri puta igrač nedelje. Doveo je Tander do plej-ofa.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar