Gradiška: Teška sudbina invalida

Koliko sudbina može biti teška na svojoj koži je osetio invalid, Stevo Brkanac (61), iz Žeravice kod Gradiške, koji živi u trošnoj kući bez kupatila, električne energije i vode, ali, nažalost to nije njegova najveća briga.

Republika Srpska 27.06.2017 | 14:27
Gradiška: Teška sudbina invalida
On preživljava sa svega 100 KM mesečno, što je nedovoljno za hranu, lekove i režije.

Život mu se pretvorio u pakao pre nekoliko godina kada je doživeo moždani udar, i kada mu je desna ruka ostala paralisana zbog čega ne može da radi.

''Imam 20 maraka invalidske penzije i 80 KM socijalne pomoći. Prioritet su mi lekovi, a za ostalo šta ostane'', priča Brkanac kojem najteže pada to što ne može da radi.

Dok je bio zdrav zarađivao je obavljajući sezonske poslove.

''Izbegao sam iz Pakraca, a kuću u kojoj stanujem već desetak godina ustupio mi je jedan human čovek. Iako sam radio 14 godina u jednom preduzeću, Hrvatska odbija da mi isplaćuje penziju'', žali se Brkanac, koji ima i dvanaestogodišnju ćerku, ali zbog nemaštine nije u mogućnosti da je izdržava, piše Glas Srpske.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Monte Karlo

27.06.2017 13:42

Prodati onaj stan u Monte Karlu i podjeliti sirotinji.I onaj dvorac u Ist Sarajevu.Iseliti Dusanku Majkic i smjestiti bolnicu.

ODGOVORITE
Name

Krsimir

27.06.2017 20:17

Skinuti sa platne liste parlamentaraca iz Republike Srpske po 1000 km i prebaciti covjeku.Na njihovoj cetveromjesecnoj zaradi od 29000 km nece se poznati a oni sami se nece sjetiti.

ODGOVORITE
Name

respekt

28.06.2017 07:36

Treba posvetiti više pažnje ovom starijem i bolesnom čovjeku koji ima maloljetno dijete suprotnog pola i toj njegovoj kćeri.

ODGOVORITE