Veliki požar bukti kod Trebinja

Tri požara na području Trebinja i dalje zadaju probleme vatrogascima, koji već četvrti dan pokušavaju da ih ugase, ali im nepristupačan teren i promjenjivi vjetar otežavaju posao.

Republika Srpska 27.06.2017 | 12:12
Veliki požar bukti kod Trebinja
Požar je zahvatio područje Orašja, Turmenta i Željeva, gdje vatrogasci nastoje da spriječe prelazak vatre preko puta, kako se ne bi proširila na Ubla i ugrozila kuće.

Vatrogasci iz Trebinja i ''Lastve'' raspoređeni su na sva tri požara koja gore na području Zubaca već četiri dana, a jutros je vatra bila u blizini kuća na području Željava. Težak i nepristupačan teren, velike vrućine, kao i vjetar koji promjenjivo duva, dodatno otežavaju posao vatrogascima, koji su cijelu noć dežurali.

''Mi držimo ovaj potez od Macinka – Željevo do kruševe Vale. Najbliža vatra kućama je trenutno u Macinki, kuća Ćurića, tu je ekipa sa vozilom i taj dio požarišta je trenutno pod kontrolom. Šta će se deseiti u popodnevnim časovima kada počne vjetar, to niko ne zna. Teren izuzetno nepristupačan, to je nekad gorjelo, pa su grane i grede, pala stabla, vjetar, velike vrućine. Trenutno se čuvaju stambeni objekti i ostalo što se može uraditi uz to'', kaže starješina VD ''Lastva'' Dragan Paranos.

Osim vatrogasaca iz Trebinja i ''Lastva'', u gašenje su uključeni i pripadnici Civilne zaštite.

BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

građanin

27.06.2017 10:21

Gasite da šuma ne gori, šteta je.

ODGOVORITE