Dvije najveće Noletove brige pred Vimbldon...

"Samo mi je potrebna konstantnost. Sve ostalo je tu", kaže trostruki osvajač najprestižnijeg grend slema.

Tenis 28.06.2017 | 19:30
Dvije najveće Noletove brige pred Vimbldon...
Uoči nastupa na Istbornu, Novak Đoković sa optimizmom gleda i ka Vimbldonu, sledećem velikom izazovu koji ga očekuje na početku leta. Ipak, za početak ide korak po korak.

Dok se priprema za duel protiv Vaseka Pospišila, srpski teniser ističe da su mu veoma potrebni mečevi i da je zato i pristao da "odradi" jedan turnir pre Vimbldona.

"Znao sam da ću ove godine igrati nešto pre Vimbldona, ali sam pomišljao da mi Kvins i Hale dolaze prerano. Hteo sam da dobijem odmor i da se lepo pripremim, ali sam isto tako želeo i da igram, jer nisam odigrao mnogo duela ove godine".

Kada se osvrne na dosad urađeno u 2017, Đoković je osvojio samo Dohu u januaru i to neizbežno navodi i na pitanje - da li je zabrinut uoči nastavka sezone?

U razgovoru sa novinarima u Engleskoj, Novak je locirao samopouzdanje i konstantnost kao dva najveća razloga za brigu.

"Drugačiji je osećaj sada od onoga pre 12 meseci. Tada sam imao sva četiri grend slema 'za pojasom' i dolazio sam na Vimbldon mentalno potpuno drugačije nego sada. I dalje moram da verujem u sebe, u svoju sposobnost da igram dobro i u to da mogu da pobedim bilo koga, na bilo kojoj podlozi".

Prema Noletovim rečima, ta samouverenost je i dalje tu, u njegovoj glavi.

"Samo ću pokušati da pronađem nivo konstantnosti koji mi je potreban, jer osećam da mi ništa drugo ne nedostaje. Prethodna dva meseca je bilo bolje na tom planu, ali ima dana kada igram veoma dobro i ima dana kada je to malo drugačije".

Uz potvrdu da će Agasi biti uz njega na Vimbldonu, Đoković otkriva i kako Amerikanac obogaćuje njegovo iskustvo.

"Veoma je interesantno čuti njegov pogled na tenis pre i sada. Čudi kako analizira moju igru i šta vidi, sa stvarima koje moraju da se poprave i da se vrate na željeni nivo", dodao je šampion Vimbldona 2011, 2014. i 2015. godine. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar