Tramp pozdravio odluku Suda

Predsjednik SAD-a Donald Tramp danas je pozdravio odluku Vrhovnog suda SAD kojom se na snagu većinski vraća njegova zabrana ulaska u SAD građanima šest zemalja sa muslimanskom većinom.

Svijet 26.06.2017 | 21:17
Tramp pozdravio odluku Suda
Današnja jednoglasna odluka Vrhovnog suda je jasna pobjeda za nacionalnu sigurnost.

Dozvoljava zabranu ulaska za građane šest zemalja koje su sklone terorizmu - rekao je Tramp u saopštenju Bijele kuće, prenosi AFP.

Vrhovni sud SAD dozvoliće administraciji predsjednika Trampa da primjenjuje zabranu putovanja u SAD putnicima iz šest većinski muslimanskih zemalja, čime su poništene odluke nižih sudova.

Današnja odluka je pobjeda za Trampa, javio je AP.

Sud je zaštitio od zabrane jednu kategoriju - one koji iznesu kredibilne tvrdnje o vezi sa osobom ili entitetom unutar SAD.

Tramp je prošle nedjelje rekao da će zabrana stupiti na snagu 72 sata nakon što prođe kroz sud. Zabrana se odnosi na građane Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

@&@

26.06.2017 20:18

Ni za, ni protiv Trampa. No, pored sto je uspio sa ovim, vec je svijet drugaciji: Sirija, Sjeverna Koreja, finansiranje NATO, Bliski istok itd. A, ovdje posebna prica je ona neka lista, plava ili siva, kakva li bjese!!! Tramp tipicni Amerikanac. Objektivno i cinjenicno.

ODGOVORITE
Name

Ujka Sem

26.06.2017 20:39

S.Arabija,Emirati,Katar,Bahrein,to je prava lista a ono je neka zajebancija.

ODGOVORITE
Name

Gile

26.06.2017 21:13

Uh, ta lista .... samo da nije crna, lakse bi se disalo. Amerikanci jos nisu propustili da zatvore krug, na nacin da dovode, ali i odvode.

ODGOVORITE