Istborn: Đoković protiv Sjeverne Amerike!

Gde god se pojavi u Istbornu, naš as izaziva veliku pažnju. Treninzi su mu posećeniji od nekih mečeva. . .

Tenis 26.06.2017 | 20:15
Istborn: Đoković protiv Sjeverne Amerike!
Mimo plana, ali ne i mimo logike, s obzirom na to kako je do sada tekla njegova sezona, četvrti teniser sveta Novak Đoković zatražio je i dobio "vajld kard" od organizatora ATP turnira u Istbornu, a kada je obavljen žreb…

...ispostavilo se da će igrati protiv "pola" Severne Amerike.

Prvi rival našem asu u "Devonšir park lon tenis klubu", u sredu, biće kanadski teniser Vasek Pospišil od kojeg Novak u četiri duela do sada nije izgubio ni set, a kasnije u četvrtfinalu protivnik bi mogao da mu bude jedan od dvojice Amerikanaca - Donald Jang ili Džared Donaldson.

Ukoliko bi Đoković na prvom turniru za koji se prijavio pred Vimbldon još od 2010. godine stigao do polufinala i tamo bi, ako ne bude iznenađenja, protivnici mogli da mu budu Amerikanci i nosioci (4) Stiv Džonson ili (5) Sem Kveri, igrač koji ga je pre godinu dana kao dvostrukog uzastopnog šampiona izbacio u 3. kolu Vimbldona.

Da se priča ne bi završila samo u gornjem delu žreba, protivnik Đokovića i u finalu 693.910 evra vrenog turnira Serije 250 mogao bi da bude Amerikanac, recimo (3) Džon Izner.

Pospišil se drugog kola domogao pobedom nad britanskim teniserom, Džejmsom Vardom u kvalifikacijama od 6:1, 6:4, posle čega je Hrvat Ivan Dodig morao da se povuče, a Pospišil u glavnom žrebu "naleteo" na češkog tenisera, Jiržija Veselog i savladao ga 6:3, 6:4.

U isto vreme, u 1. kolu, Donaldson je izbacio (8) Dijega Švarcmana 7:6 (7:5), 3:6, 7:5, a Jang nadigrao još jednog Britanca, Kajla Edmunda 6:4, 3:6, 6:3.

U utorak u toku dana saznaćemo i da li će Dušan Lajović izboriti meč 2. kola protiv Iznera. Njegov rival biće francuski teniser Žeremi Šardi.

Pobedniku turnira koji je decenijama bio rezervisan samo za dame i koji mušku konkurenciju prima u goste od 2009. godine, pripašće 113.300 evra i 250 bodova, a poraženom finalisti 59.690 i 150 bodova.

Titulu je trebalo da brani dvostruki uzastopni šampion, Felisijano Lopez, ali se španski veteran odlučio da sezonu na travi počne prethodne nedelje, u Kvinsu, i to je bio odličan potez jer je 35-godišnji as osvojio titulu u Londonu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar