Agasi sa Novakom do kraja Vimbldona

Na trećem Grend slemu sezone Novak Đoković bi mogao nešto duže da ima podršku trenera Andrea Agasija nego što je to bio slučaj na Rolan Garosu.  "To je sjajna vest", rekao je Đoković novinarima.

Tenis 28.06.2017 | 13:30
Agasi sa Novakom do kraja Vimbldona
Đoković je rekao da će Agasi biti uz njega dok god igra na Vimbldonu, pa od Novakove forme na najprestižnijem turniru zavisi koliko će u Londonu biti i osmostruki GS šampion.

Informaciju je preneo Stjuart Frejzer, novinar Tajmsa koji prati tenis.

Agasi je uz srpskog tenisera bio tokom prve nedelje na Rolan Garosu, a Đoković je došao do polufinala u Parizu gde je poražen od Austrijanca Dominika Tima sa 3-0.

Naš teniser u Londonu ima šanse da se vrati i na prvo mesto ATP liste, ali su mu osim dobre igre za to potrebni i kiksevi u ranoj fazi turnira njegovih protivnika, Vavrinke, Nadala i Marija.

Uoči Rolan Garosa, Andre Agasi imao je neodložne planove, zbog kojih je unapred najavio Novaku Đokoviću da neće moći da ostane sa njim do kraja.

Uoči Vimbldona, stvari stoje drugačije.

Tokom razgovora sa novinarima pre svog prvog meča na travi u Istbornu (protiv Viktora Pospišila), Novak Đoković rekao je da će Amerikanac biti uz njega sve vreme trajanja trećeg grend slema.

"Agasi neće biti ovde u Istbornu, ali će biti u Londonu za Vimbldon. Ostaće na turniru sve dok sam ja na turniru, tako da je to sjajna vest", rekao je Đoković, prenosi Eurosport.

Đoković je na Rolan Garosu izgubio od Dominika Tima u četvrfinalu i to nakon što je Agasi napustio Pariz.

Srpski teniser je nagovestio da će legendarni Amerikanac u London stići pre njegovog prvog meča.

"Trebalo bi da stigne sledećeg vikenda, tako da će biti u Londonu i pre početka turnira", rekao je Đoković.

"Osam ili devet dana koliko smo proveli zajedno u Parizu su bili veoma korisni za mene, da ga upoznam, da učim od njega", dodao je srpski teniser.

Novak nije igrao takmičarske turnire između Rolan Garosa i Vimbldona još od 2010. godine, a za nastup u Istbornu dobio je specijalnu pozivnicu.

"Ove godine sam znao da želim da igram, ali sam mislio da su turniri u Kvinsu i Haleu prerano. Želeo sam da se odmorim i da imam vremena da se dobro pripremim. To je razlog zbog kojeg sam došao u Istborn", dodaoo je Đoković.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar