Leonarda i dalje nema... Kad će više?!

Brazilac se ni u ponedeljak neće priključiti saigračima na pripremama Partizana. Leonardo pomešao termine leta, pa je morao da pomeri dolazak za Srbiju za sredu. Na Instagramu napisao: "Dolazim".

Fudbal 26.06.2017 | 20:45
Leonarda i dalje nema... Kad će više?!
"Halo, Partizan? Znate, ne stižem danas. Mislio sam da je let u tri ujutru, a ne u 15 časova. Moram nekim drugim avionom, tu sam u sredu", tako je otprilike glasilo poslednje opravdanje Leonarda da Souze zbog kašnjenja na pripreme Partizana.

Sada već ozbiljno kasni!

Jedan od najboljih fudbalera Partizana u prošloj sezoni dobio je produženi odmor od sedam dana i trebalo je da crno-belu opremu zaduži 19. juna, sedam dana posle prozivke u "Zemunelu".

Međutim, odlični krilni napadač pomerio je dolazak u Srbiju za 23. jun. Od njegovog povratka ni tog dana nije bilo ništa. Vrlo brzo postalo je jasno da Leonarda neće biti ni u autobusu sa ostatkom ekipe na putu za Sloveniju, 25. juna.

Nema ga ni u kolima sportskog direktora Ivice Ilieva, s kojim je golgeter Partizana trebalo da u ponedeljak stigne u Moravske Toplice.

Kada će i da li će se Leonardo uopšte vratiti?

"U roku od 48 sati očekujemo da ga vidimo u crno-beloj opremi i spremnog da trenira", bio je odgovor potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića.

Čelnici šampiona Srbije i te kako imaju strpljenja po pitanju Leonardovog kašnjenja na pripreme. Sličan problem sa brazilskim fudbalerom imao je svojevremeno i Anži. Rusima je, za razliku od Partizana, u jednom momentu ponestalo strpljenja, što je na zadovoljstvo fudbalera rezultiralo raskidom ugovora.

"Partizan i Leonardo se svakako neće rastajati do kraja avgusta i kraja evropskih kvalifikacija. Spremni smo da s njim obavimo sve moguće razgovore i postignemo dogovor. Naše strpljenje nije posledica klupske slabosti, nego, verujemo, mudrosti i investicije u budućnost", kaže Vuletić.

Potpredsednik kluba veruje da je ovo poslednje neplanirano kašnjenje.

"Našeg igrača Leonarda tokom juna meseca prati neka neobična zla kob u pogledu konačnog dolaska na pripreme Partizana. Uglavnom su to situacije u kojima nema odgovarajućih letova ili ne primećuje razliku između 15 i 03. Nadam se da će ovoga puta uspeti da pronađe kartu, satnicu, da se neće dogoditi nestanak prtljaga i tome slično i da ćemo ga u roku od 48 sati videti ovde", veruje čelnik "parnog valjka".

Činjenica da je Leonardo probio sve rokove navodi na zaključak da će posla u Humskoj imati i "disciplinci".

"On je nama dragocen igrač... Ipak, FK Partizan smatra da su institucija i tim uvek iznad igrača, tako da ćemo se u skladu sa našim pravilnicima i praksom ponašati i ovaj put. Ali, prvo i osnovno je da vidimo Leonarda i s njim obavimo razgovor. Tek nakon toga ćemo moći nešto više da kažemo i u tom pogledu."

Kazna?

"Kazna kao opcija je krajnje rešenje", dodaje Vuletić i podseća na primer Andrije Živkovića:

"On je potrošio sve kredite u Partizanu i, ako se sećate, na Kipru sam presekao i poslao ga u Beograd da trenira u Teleoptiku. Drugačije nije moglo. Partizan ne želi da primenjuje kaznu kao 'modus operandi', ali neće oklevati i da pristupi takvom rešenju. Klub mora da bude poštovana institucija."

Koliko Leonardo ima do "crvene linije"?

"Mnogo i malo! Sve zavisi od toga šta ćemo čuti kada ga i ako ga uopšte budemo videli. Verujem da ćemo ga videti brzo".

Leonardo ni prošlog leta, kada je posle šest meseci bez kluba stigao u Partizan, nije imao problem da brzo uđe u najjači trenažni proces i dokaže se na terenu.

"Kada je potpisao za Partizan bila su pitanja kakva će mu biti forma i koliko će moći da doprinese timu... Sada su drugačije okolnosti, nije ni blizu toliko neaktivan i očekujemo da će odgovorno trenirati i raditi po ubrzanom tempu u odnosu na ostale igrače. To duguje timu i Partizanu", smatra Vuletić i podvlači:

"Cenimo to što je uradio za klub. Njegov doprinos osvajanju 'duple krune' je nemerljiv. Ali i Partizan je njemu dao šansu, u našem klubu je doživeo novu fudbalsku mladost, oživeli smo ga. Duboko smatram da smo jedan drugom potrebni - Partizan Leonardu i Leonardo Partizanu."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar