Nadal: Još nisam dovoljno dobar za travu!

Rafael Nadal iza sebe ima bajkovito proleće pošto je uspeo da osvoji deseti Rolan Garos, ali kada je u pitanju sezona na travi Španac mora još dosta da radi.

Tenis 28.06.2017 | 08:30
Nadal: Još nisam dovoljno dobar za travu!
"Kralj šljake" an travi nije igrao dve godine i izrazio je malo zabrinutost, s obizirom da mu nivo igre na ovoj podlozi još nije na željenom nivou.

"Moram da radim još mnogo. Nivo igre mi nije dovoljan da se takmičim na onom nivou, na kojem želim na Vimldonu. Treniraću sedam dana u Londonu, gde ču igrati egzibicije koje se nadam da će biti od pomoći. Nisam igrao na travi dve godine i videćemo kako ću igrati u Engleskoj", rekao je Nadal.

Rafa do sada ove sezone nije imao problema sa kolenima, koji su ga mučili pretohdnih godina.

"Svestan sam da su mi kolena, pretohodnih godina bila na granici. Propustio sam Kvins jer sam imao veoma naporne mesece iza sebe, međutim sigurno da bi mi prijalo da sam ga igrao, zbog podloge", kazao je Španac.

Nadal je rekao da su mu problemi sa kolenima dosta zadavali problema u godinama iza nas i da ga sada opet očekuje veliki izazov, pošto treba da pređe na drugu podlogu, a to je za kolena uvek problematično.

"Bik sa Maljorke" spomenuo je da mu cilj nije prvo mesto na kraju sezone, već u ovom delu karijere želi da bude samo zdrav i da igra na sličnom nivou kao u prvih šest meseci 2017. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar