Srbi nepobjedivi skoro četiri godine!

Od poslednjeg finala nekog vaterpolo takmičenja u kojem nije pobedila reprezentacija Srbije prošle su tri godine, deset meseci i 23 dana.

Ostali sportovi 26.06.2017 | 16:45
Srbi nepobjedivi skoro četiri godine!
Slavlje ekipe Dejana Savića u ruskoj Ruzi u nedelju bi se zbog toga moglo nazvati sasvim očekivanim.

Trećeg avgusta 2013. godine Mađari su u finalu prvenstva sveta u Barseloni bili bolji od Crne Gore.

Taj meč bio je i poslednje finale nekog velikog takmičenja do danas u kojem nije bilo tima Srbije.

"Pred odlazak na završnicu Svetske lige rekli smo naše ciljeve i planove, koji su sada ispunjeni. Igrači su dali svoj maksimum. Čestitam im na tome. Vidno su bili umorni, što se videlo u poslednja dva meča, ali uspeli su da dodju do još jednog zlata", rekao je selektor Srbije Dejan Savić.

Preokretom u finalu Svetske lige i pobedom nad starim rivalima, Italijanima od 10:9, "delfini" ne samo da su nastavili dominaciju u tom takmičenju, već i nastavili da osvajaju sva moguća nadmetanja na kojima bi se pojavili.

Konkretno, od Svetskog prvenstva u Španiji, na kojem je selekcija tadašnjeg debitanta na mestu selektora, Dejana Savića, ispala u četvrtfinalu od Crne Gore, Srbija je do danas osvojila Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, dve Svetske lige i jedan Svetski kup.

"Za tri sedmice nas čeka Svetsko prvenstvo. Niko ne razmišlja o tome kako je igračima posle ovoga, što je bilo izuzetno naporno. Prvi deo priprema smo obavili kako smo planirali. Sledi manje osveženje, pa put u Madjarsku gde ćemo trenirati s njima. Znamo zacrtane ciljeve i jednostavno nastavljamo gde smo stali", rekao je Savić.

"Potreban nam je odmor i to je svima jasno. Iako smo osvojili ovo takmičenje 11. put, uvek će nam biti zanimljivo jer volimo da se dokazujemo kroz Svetsku ligu", rekao je kapiten Filip Filipović.

"Ritam utakmica je bio malo i neljudski, i teško je bilo u poslednjim danima pružiti visok nivo igre, ali uspeli smo da dođemo do jednog zlata. Pokazali smo mentalnu snagu, jedinstvo i prelomili te utakmice u našu korist i pored toga što smo bili u zaostatku", rekao je iskusni Andrija Prlainović.

2014. godine zlata su osvojena u Svetskoj ligi, na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i na Svetskom kupu. Sledeće, 2015. godine, 'Delfini' su slavili u Svetskoj ligi, pa na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

Prošle godine osvojeno je sve, Evropsko prvenstvo u Beogradu, još jednom Svetska liga i, najzad, olimpijski tron u Rio de Žaneiru.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar