Niš: Avio-linija za Cirih

Putnici sa juga Srbije mogu da lete još jednim avio-prevoznikom s niškog aerodroma. Prvi avion švajcarske kompanije “Germania Flug” svečano je dočekan u petak u Nišu. Leteće dva puta nedeljno za Cirih, ponedeljkom i petkom.

Srbija 26.06.2017 | 09:27
Niš: Avio-linija za Cirih
Tradicionalno i simbolično za ovakve prilike, avion je dočekan vodenim topovima i lukom. Pored Svisa, Germania je druga aviokompanija koja je ovog leta uvela direktnu relaciju Niš-Cirih.

U planu su letovi do kraja letnje sezone, do kraja oktobra, a ukoliko bude postojalo interesovanje putnika i linija “prođe” test tržišta, najavljuju da će se letovi produžiti i tokom zimske sezone.

Direktor kompanije “Germania” Tobias Somandin kazao je da su Niš odabrali kao prvu “vazdušnu luku” iz koje će leteti u Srbiji zbog velikog potencijala tržišta.

„Mnogo ljudi odavde radi u dijaspori i siguran sam da nas očekuje veliki broj putnika kojima ćemo pružiti maksimalno kvalitetnu uslugu“, rekao je Somandin.

Avio-kompanija “Germania Flug” osnovana je 2014.godine, a saobraćaj obavlja u saradnji s nemačkom kompanijom “Germania Fluggesellschaft”, osnovanom pre 30 godina. Trenutno u floti ima dva aviona “Airbus A319” sa 150 sedišta i jedan “Airbus 321” sa 215 mesta.

Izvor: N1

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Alan Ford

26.06.2017 07:40

A na Banjalučki aerodrom više ni komarci ne slijeću. Jedino se Dodik i njegova bratija vozikaju avionom vlade RS.

ODGOVORITE
Name

OBANJIVANJE

26.06.2017 07:43

PISI O BANJALUCKOM AERODROMU ZASTO NAS SVI IZBJEGAVAJU, PA TUZLANSKI AERODROM PLANIRA 500000 PUTNIKA A MI IMAMO AERODROM SA LICNIM AVIONOM DIKTATORA A STALNO KOMENTARISEMO EKONOMSKI SPORTSKI USPJEH U SRBIJI OD KOJEG MI U RS NEMAMO NIKAKVE KORISTI, DAJTE NAM MALO REALNOSTI

ODGOVORITE
Name

075

26.06.2017 07:52

"Klinika za srce" u Tuzli najbolja zdravstvena ustanova u ovom dijelu Evrope, tuzlanski UKC je "svemirski brod" za UKC u Sarajevu i Banja Luci! Tuzlanski aerodrom je ispred i Sarajeva, Mostara i Banja Luke! Najbolje centralno grijanje i najjeftinije u BiH, "more" u centru grada, novi vodovod ostali gradovi trebaju se zahvaliti Austrougarskoj monarhiji jer ne bi imali šta piti, epilog je nacionalisti nisu , niti će ikada biti na vlasti u komunističkoj Tuzli!!

Name

Dijana

26.06.2017 08:57

Kad moj Baja voli svoj aerodrom da ima ...a i šta će nam ovako nas bar niko ne vidi....

ODGOVORITE