Kakva je veza Leva i Srbije?! Ima je...

Jogi Lev seo je na klupu Nemačke kad je Srbija postala samostalna država - sinoć je ostvario 100. pobedu, a Srbi? U ovom ritmu Srbija će do 100. trijumfa doći negde 2028. ili 2029. godine. . . !

Fudbal 26.06.2017 | 12:45
Kakva je veza Leva i Srbije?! Ima je...
Nemački selektor Joakim Lev danas proslavlja vredan jubilej! Trijumfom protiv Kameruna - i usput overenim plasmanom u polufinale Kupa konfederacija - jedan od najcenjenijih stručnjaka današnjice stigao je do 100. pobede na klupi Pancer divizije.

Utakmica 150, pobeda 100! Kakav učinak.

Podsetimo, Jogi Lev troši svoju 11. godinu na klupi Nemačke, a ugovor mu ističe posle Mundijala u Rusiji gde Nemci brane svetsku krunu iz Brazila. Podsetimo, on je svoju selektorsku vladavinu započeo u leto 2006. godine savladavši Švedsku u Gelzenkirhenu sa 3:0, a evo upisao je 150. utakmicu na klupi. Ukupan učinak: 100 pobeda, 27 remija i 23 poraza. Računajući samo takmičarske utakmice još brutalnije: 90 utakmica, 71 pobeda, 10 nerešenih i 9 poraza?!

Kada smo podvukli crtu ispod ovih frapantnih brojki rešili smo da napravimo malu paralelu sa srpskom reprezentacijom. Naime, Lev je na klupi Nemaca baš od momenta samostalnosti Srbije. O njegovom učinku ste pročitali, a pazite sada kakav je srpski učinak u istom ovom periodu.

Za početak, Srbi su za ovih 11 godina promenili sedmoricu selektora. Tu čast da prvi vodi Srbiju imao je Španac Havijer Klemente. Onda je na kratko došao Miroslav Đukić, pa je najviše uspeha imao Radomir Antić, da bi se između Južne Afrike i fijaska u prošlim kvalifikacijama za EURO u Francuskoj izređali Pižon Petrović, Siniša Mihajlović, Dik Advokat i Radovan Ćurčić. Sada je tu Slavoljub Muslin.

Za sve to vreme, računajući i ovaj kratki Muslinov period, Srbija je odigrala ukupno 115 utakmica - računajući i one nezvanične, van FIFA termina - i ostvarila 46 pobeda.      

Joakim Lev - samostalna Srbija (Klemente, Đukić, Antić, Pižon, Mihajlović, Advokat, Ćurčić, Muslin) 100:46! 

U ovom ritmu Srbija će do 100. pobede doći negde 2028. ili 2029. godine...

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar