Unikaha savjetuje Nedovića da ne ide na EP!

Trener Unikahe Đoan Plaza otkriva za B92 zašto bi klubu odgovaralo da Nemanja Nedović propusti Evropsko prvenstvo u košarci ovog leta.

Košarka 27.06.2017 | 18:30
Unikaha savjetuje Nedovića da ne ide na EP!
Španski stručnjak koji trenira Nedovića i Muslija, kaže da je ova sezona vrlo važna za Nemanjinu klupsku karijeru, sada kada je srpski igrač počeo da igra dobro i konstantno.

"Jedna od stvari koje smo mu rekli jeste da je ovo leto veoma bitno za njega. Možda ne ključno, ali svakako važno. Mora da napreduje u ovim stvarima koje ste napomenuli, poput odbrane. Talenta ima, tu smo saglasni", kaže Plaza za B92.

Plaza se nije ograničio samo na Unikahu jer kaže da posle dobrih partija Nedović može naredne godine otići i u CSKA ili drugi klub iz kruga najjačih.

"Ali, ako hoće da igra 70 utakmica jer imamo Evroligu sledeće godine i želi da bude 'franšizni igrač' u bilo kom timu, u Malagi sada, ali sledeće godine možda u CSKA onda mora da poboljša i svoje fizičko stanje i telo, iznutra i spolja", napominje trener Unikahe.

Nedović je tokom ove sezone imao problema s povredama, a povrede stopala i zgloba u martu dovele su u pitanje njegovo učešće u finalu Evrokupa. Srpski internacionalac je igrao, a Unikaha je osvojila Evrokup.

Bilo je neznatnih tegoba i sa kolenom, pa bi u klubu najviše voleli da Nedović propusti Evrobasket ovog leta kako bi se odmorio, oporavio i u budućnosti bio najbolji i za klub i za reprezentaciju.

"Da, bilo bi sjajno kada bi odmorio, ali na pravi način što znači da pauzira 15 dana i da za to vreme sam radi na svojim mišićima i telu. Ako bi ovog leta odmarao bilo bi bolje po nas", objasnio je Plaza.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar